Toyota Nederland

Wereldwijd is circa 15 miljoen ton CO2 bespaard. Toyota verkoopt in Nederland 30.000e hybrideauto

In Nederland heeft Toyota de 30.000e hybrideauto verkocht. Toyota is sinds het jaar 2000 op de Nederlandse markt met de Full Hybrid Toyota Prius. Het was de eerste in massaproductie geproduceerde hybrideauto ter wereld. Inmiddels kent Toyota de derde generatie Prius. Vanaf deze maand is het hybride aanbod bij de Toyota-dealer verder uitgebreid met de Full Hybrid Auris. Van deze eerste in Europa geproduceerde Full Hybrid zijn in ons land inmiddels 1.900 verkoopcontracten gerealiseerd. Toyota Motor Corporation heeft zich wereldwijd ten doel gesteld om zo snel mogelijk, nog in dit decennium, ruim 1 miljoen hybrideauto's per jaar te verkopen.

Toyota lanceerde al in 1997 de eerste Toyota Prius op de Japanse markt. Onlangs maakte Toyota bekend dat de verkoop van hybride Toyota-modellen
- door Toyota Motor Corporation - in de Japanse markt de 1 miljoen eenheden is gepasseerd. Wereldwijd zijn er reeds 2,68 miljoen verkocht. Met deze verkoopcijfers gaat een wereldwijde reductie van circa 15 miljoen ton CO2 gepaard.
Toyota heeft als doel om zo snel mogelijk, nog in dit decennium meer dan

1 miljoen hybrideauto's per jaar te verkopen. Doel is om hybridemodellen binnen het gehele gamma te introduceren.