Provincie Noord-Holland

Verhalenproject in Bergen en Den Helder

19 augustus 2010 -

In `Verhalenpaviljoen Bergen' en `Verhalenpaviljoen Den Helder' gaat Kunst en Cultuur Noord-Holland in opdracht van de provincie Noord-Holland op zoek naar mensen met persoonlijke verhalen over de twee kustgemeentes.

Wat maakt de kustgemeenten Bergen en Den Helder uniek? Hoe beleven bewoners en bezoekers deze plekken? Verhalen van bewoners, bezoekers en ondernemers vormen de culturele identiteit. Met deze culturele identiteit kunnen kustplaatsen als Bergen en Den Helder zich profileren en onderscheiden wat weer goed is voor het vestigingsklimaat, toerisme en ondernemerschap.

Verhalen

Filmmakers Gertjan Hulster en Arne Gielen hebben samen met de fotografen Geert Snoeijer en Derek Vonk per kustplaats 15 verhalen verzameld. Deze verhalen moeten een aanzet geven tot een kettingreactie van persoonlijke verhalen over Bergen en Den Helder. Op de websites www.verhalenpaviljoen.nl/bergen en www.verhalenpaviljoen.nl/denhelder worden al deze verhalen verzameld.

Paviljoen

Het strandpaviljoen is kenmerkend voor de Nederlandse kustplaats. Het strandpaviljoen staat voor het genieten en beleven van het strand en de kust. Als mentale, maar ook fysieke ruimte, transformeert Kunst en Cultuur Noord Holland nu het strandpaviljoen tot verhalenpaviljoen; het wordt het virtuele podium waar we de verzameling van verhalen in de verschillende gemeenten kunnen zien en beleven. Verhalenpaviljoen Bergen en Verhalenpaviljoen Den Helder zijn onderdeel van een project in opdracht van de provincie Noord-Holland.

Vertel en Beleef; Verhalenpaviljoens `live' op locatie

Gedurende 2 weekenden zijn de verhalen van Bergen en Den Helder in de kustgemeentes te beleven.

Verhalenpaviljoen Bergen

Op 27, 28 en 29 augustus kunnen bewoners, ondernemers en bezoekers in het voormalige zeemanshuis de Prins Hendrik Stichting te Egmond aan Zee de verzamelde verhalen komen beleven. Verhalenpaviljoen Bergen wordt op vrijdag 27 augustus geopend door Sascha Baggerman, gedeputeerde Cultuur van de provincie Noord-Holland. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om te genieten van verhalenvertellers, gedichten, film, fotografie en muziek. Zie de website van het Verhalenpaviljoen voor het programma.

Verhalenpaviljoen Den Helder

Op 3, 4 en 5 september kunnen bewoners, ondernemers en bezoekers in Fort Kijkduin de verzamelde verhalen komen beleven. Verhalenpaviljoen Den Helder wordt op vrijdag 3 september geopend door Sascha Baggerman, gedeputeerde Zorg, Welzijn en Cultuur van de provincie Noord-Holland. Vanaf 16.00 uur is iedereen welkom om te genieten van verhalenvertellers, gedichten, film, fotografie en muziek. Zie de website van het Verhalenpaviljoen voor het programma.
---


* Printen

* Doorsturen

* Toevoegen aan favorieten