Koninklijk Horeca Nederland

Lustrum KHN en Club van Elf

Persbericht 20 augustus 2010
Samenwerking horeca en recreatie loont
Lustrum KHN en Club van Elf
Woerden, 20 augustus 2010 - Vijf jaar geleden is het alweer dat de vereniging van grote Nederlandse dagattractiebedrijven zich aansloot bij de sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur van brancheorganisatie Koninklijke Horeca Nederland. "De samenwerking was een verstandig besluit", aldus directeur Jeff Bertus van de Club van Elf.

Hellendoorn Samen sterk

De structuur, omvang en bedreven belangenbehartiging van Koninklijke Horeca Nederland waren in 2005 de belangrijkste redenen voor de Club van Elf om aansluiting te zoeken bij de horecaondernemersvereniging.

Jeff Bertus is blij dat de Club van Elf ook een bestuurlijke stem heeft in de sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur en dat ook het contact met andere collega-verenigingen gestimuleerd wordt. Van der Grinten, directeur Koninklijke Horeca Nederland, vult aan: "Samen sta je sterker en de combinatie is succesvol. Daar hebben onze ondernemers en gasten plezier van!"

Dagrecreatie

Als concreet resultaat van de samenwerking noemt Jeff Bertus het voorkomen van een verhoging van het BTW-tarief voor attractieparken van 6 naar 19%. "Dat zou betekenen dat de toegangsprijzen van alle dagattractiebedrijven aanzienlijk zouden stijgen en dat staat in schril contrast met onze doelstelling om dagrecreatie in Nederland te bevorderen."

Bereikbaarheid

Ook het convenant met het Ministerie van Verkeer & Waterstaat om samen te werken aan de bereikbaarheid van horeca, toerisme en recreatie staat op Jeff Bertus' track record. "Dit heeft onder meer geleid tot het gratis plaatsen van informatieschermen waarmee recreatiebedrijven de verkeersdeelname van haar bezoekers kunnen beïnvloeden met file-informatie en speciale aanbiedingen."

Erkenning

De oprichting van de Horeca & Toerismepoort in oktober 2006 is ook een mijlpaal. "Een erkenning van de omvang en impact van de professionele Toerisme en Recreatiebranche die Nederland rijk is. Net als de oproepen vanuit Den Haag om vooral vakantie te vieren in eigen land. Een oproep waar Nederlanders steeds meer gehoor aan geven."

Belangenbehartiging

Reden van oprichting van de Club van Elf in 1973 was de autoloze zondag, destijds een ramp voor de betreffende attractieparken. Door combinatie van de Club van Elf en de sector Toerisme, Recreatie, Sport & Cultuur van KHN, vertrouwt Bertus op voortzetting van de succesvolle samenwerking waarmee hij wil bijdragen aan de belangenbehartiging van zijn leden en de branche op regionaal, nationaal en internationaal niveau.