Politie Drenthe

Vrijdag 20 augustus 2010

Provincie Drenthe, 20-08-2010

Twee verdachten autoinbraak aangehouden
ROLDE In de nacht van woensdag op donderdag hield de politie een 22- en een 34-jarige Hoogevener aan. De mannen worden er van verdacht kort daarvoor te hebben ingebroken in een aan de Nijlanderstraat geparkeerde bedrijfsauto van een installatiebedrijf. Het duo reed in hun auto bij de bedrijfsauto weg toen de politie passeerde. Na controle en het niet hebben van een sluitende verklaring in combinatie met het aantreffen van enige gereedschappen, waaronder een accuboormachine, werd met de mannen terug gereden naar de bedrijfsauto. Daar werd geconstateerd dat de achterruit was ingeslagen waarna het duo werd aangehouden. Een medewerker van het installatiebedrijf constateerde dat een accuboormachine uit de auto ontvreemd was. Onderzocht wordt of het om de betreffende boormachine gaat.

In dezelfde nacht vonden er airbagdiefstallen plaats. Uit twee personenautos aan de Veldrits en een personenauto aan de Weerbel werden de airbags gedemonteerd en meegenomen. Bij alle autos werd een portier verbogen om binnen te kunnen komen. Een aan de Hoorns geparkeerde auto werd eveneens opengebroken door het portier te verbuigen. Uit deze auto werd niets ontvreemd. De politie zoekt of de aangehouden verdachten iets met deze inbraken te maken hebben.

Onbekende man laat verdachte koffer achter
ASSEN - Een onbekende man heeft donderdagmiddag een koffertje achter gelaten op de balie in het gebouw van woningcorporatie Actium aan de Industrieweg. Hij wandelde het gebouw binnen en liet daar een koffertje achter. De man, die een verwarde indruk maakte, liep daarna naar buiten en verdween. Personeel van de woningcorporatie zette hierna het koffertje buiten en lichtte de politie in. Uit voorzorg werd het pand ontruimd en een gedeelte van de parallelweg van de Industrieweg afgezet. Bomverkenners van de politie ontdekten dat er geen explosieven in de koffer zaten. De politie is nog op zoek naar de man.

Automobilist botst tegen boom
EEN Woensdagmiddag botste op de Vennootsweg een 66-jarige autobestuurder tegen een boom. De uit Norg afkomstige man reed op een in de rijbaan gelegen slinger de berm in en kwam tegen een boom tot stilstand. Hij verklaarde iets in het dashboard te hebben gezocht waardoor hij niet op de weg lette. Met onbekend letsel werd hij overgebracht naar het WZA.

Politie bekeurt wildplasser
MEPPEL Donderdagmiddag ging een 22-jarige Hoogevener op de bon. Bij De Swaenenborgh stond hij tegen een muur aan te plassen.

Verdachte van diefstal aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft donderdagmiddag een 23-jarige Hoogevener aangehouden. Een getuige zag dat de man veel belangstelling toonde voor afgesloten geparkeerde autos op een parkeerplaats aan het Kaaplaantje. De belangstelling bestond uit het naar binnen gluren en het aan de portieren voelen van de autos. De politie trof de man in de Frans Halsstraat aan. In de fietstassen had hij inbrekersgereedschap voorhanden en een sleutelbos waarvan een eigenaar kort hierna aangifte deed van diefstal uit zijn in een fietstas opgeborgen jas. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken en vervelende cafetariabezoeker aangehouden HOOGEVEEN Donderdagavond hield de politie een 24-jarige Hoogevener aan. De onder invloed verkerende man gedroeg zich zeer vervelend en agressief tegen personeel en bezoekers van een cafetaria aan de Hoofdstraat. Hij werd ingesloten terzake openbare dronkenschap.

Alcomobilisten

ASSEN In de nacht van donderdag op vrijdag hield de politie een 35-jarige Assenaar aan. Op de Gedempte Singel werd de man gecontroleerd en bleek dat hij alcohol gedronken had. Hij blies 595 ug/l waarna zijn rijbewijs ingevorderd werd en er proces-verbaal werd opgemaakt.

EMMEN Toen de politie in de nacht van donderdag op vrijdag een met hoge snelheid rijdende automobilist op de Lesturgeonstraat wilden controleren, namen de bestuurder en zijn passagier de benen. Na een korte sprint werd de 23-jarige uit Nieuw Buinen afkomstige beginnend bestuurder in zijn kraag gevat. Hij bleek onder invloed van alcohol te verkeren en blies 785 ug/l. Ook zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Beginnend bestuurder rijdt veel te snel
DARP In de nacht van donderdag op vrijdag bekeurde de politie een 19-jarige jongeman uit Darp. In verband met een forse overschrijding van de maximum snelheid wilde de politie hem controleren. Vanaf de rotonde op de Van Helomaweg in Havelte, via de Darpekerkweg rijdend met een snelheid van 145 km/u in de richting van Darp kon deze beginnend bestuurder op de Bosweg aan de kant gezet worden. Hij ging op de bon.

Man aangehouden voor mishandeling
MEPPEL Een 23-jarige inwoner van Meppel is in de nacht van donderdag op vrijdag aangehouden als verdachte van mishandeling van een 24-jarige inwoonster van Meppel. De aangeefster verklaarde dat ze op het Kerkplein hem aangesproken had omdat hij haar vriendin beledigde. Nadat de man zijn beker bier in haar gezicht gegooid had ontstond er een woordenwisseling waarna de verdachte de vrouw tegen de grond duwde. Ze moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte werd op het Kerkplein aangehouden.