Rechtbank Groningen


Ontruimingsverzoek Heineken panden Gouden Kooi toegewezen

Het ontruimingsverzoek van Heineken van de betreffende panden van Gouden Kooi is door de voorzieningenrechter in Groningen toegewezen. Gouden Kooi kwam zijn betalingsverplichtingen al geruime tijd niet na, waarop Heinken naar de rechter stapte.

De voorzieningenrechter is van oordeel dat - wat er ook verder zij van de relatie tussen Plassania Beheer B.V., Heineken en de diverse pachters - in ieder geval vaststaat dat er sprake is van huurovereenkomsten tussen Heineken en Gouden Kooi, die de betalingsverplichtingen hiervan al lange tijd niet nakwam.

De stelling van Gouden Kooi dat zij, gezien de afspraken met Heineken, geen huurpenningen hoefde te betalen, is in dit geding niet nader onderbouwd of aannemelijk gemaakt.

Gelet op de hoogte en duur van de huurachterstand, is het hoogstwaarschijnlijk dat de bodemrechter de huurovereenkomsten van partijen zal ontbinden. Op dat oordeel kan in dit kort geding vooruitgelopen worden door toewijzing van de gevorderde ontruimingen, waarbij Heineken een voldoende spoedeisend belang heeft.

De ontruimingstermijn zal bepaald worden op twee weken na betekening van deze uitspraak.

LJ Nummer

BN4478

Bron: Rechtbank Groningen Datum actualiteit: 20 augustus 2010 Naar boven