Politie Groningen

Vrijdag 20 augustus 2010

Provincie Groningen, 20-08-2010

Man dreigt woning in brand te steken

HAREN De bewoner van een woning aan de Kamperfoelieweg in Haren heeft donderdagavond gedreigd zijn woning in brand te steken. Hij belde een familielid en vertelde zelf in de woning te blijven tijdens de brand. Het familielid alarmeerde de hulpdiensten. De woning stond vol rook, maar de verwarde man werd niet in de woning gevonden. De politie ging in de omgeving op zoek naar de man. De buurtagent riep via Twitter de hulp in van bewoners om ook naar hem uit te kijken. Aan het begin van de nacht is het actieve zoeken zonder resultaat gestaakt.

Omstanders houden winkeldief aan

GRONINGEN Omstanders hebben donderdagavond in de Waterstraat in Delfzijl een winkeldief aangehouden. De 22-jarige Rotterdammer had in een supermarkt wel een pak suiker en melk afgerekend, maar in zijn tas had hij allerlei boodschappen zitten die niet waren afgerekend. Hij ging er vandoor en gooide de tas weg over een schutting. Omstanders grepen in en belden de politie. Zij namen de verdachte van de getuigen over. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Bromfietser in de fout

HOOGEZAND Een 25-jarige bromfietser uit Hoogezand is donderdagavond op de Goeman Borgesiusstraat aangehouden. Agenten wilden hem controleren en gaven hem een stopteken. Natrekken van het kenteken leverde een vals kenteken op. Daarnaast was de bromfiets niet verzekerd en hij reed tijdens een rijontzegging. De bromfiets is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Auto tegen boom

SEBALDEBUREN Een 20-jarige automobilist uit Niezijl is donderdagavond op de Westerzand gewond geraakt bij een eenzijdig verkeersongeval. Hij kwam uit de richting van Lutjegast en verloor door vermoedelijk te hoge snelheid de macht over het stuur. Hij raakte twee bomen in de berm aan de andere kant van de weg. Met behulp van artsen van het Mobiel Medisch Team is hij uit de auto gehaald. Hij was aanspreekbaar en is per ambulance met onbekend letsel naar een ziekenhuis gebracht.

Mannen stelen bouwmaterialen uit woning

STEENDAM Een 34-jarige Groninger en een 32-jarige man uit Emmen zijn donderdagnacht bij een woning aan de Damsterweg in Steendam aangehouden. Surveillerende agenten zagen een auto met gedoofde lichten wegrijden bij de woning. Dit trok de aandacht van de agenten en ze zetten vervolgens de achtervolging in. Toen bleek ook dat de kentekenplaat afgeplakt was. Een stopteken voor de bestuurder was het gevolg. In de auto lagen diverse bouwmaterialen. De mannen werden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor onderzoek.

Snorfietser op de bon

GRONINGEN - De politie heeft donderdagmiddag een 18-jarige snorfietser uit Veendam op de bon geslingerd. Surveillerende agenten zagen dat de Veendammer op de Nieuweweg in verboden richting reed. Bij controle bleek hij niet in het bezit was van een rijbewijs. Ook bleek de snorfiets niet te zijn verzekerd. Voor deze overtredingen kreeg hij een bekeuring. De snorfiets werd meegenomen naar het politiebureau.

Drietal aangehouden na vernieling

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht in de Gelkingestraat drie mannen aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het drietal, twee Stadjers van 18 en 20 jaar en een 20-jarige man uit Eelde, worden verdacht van het vernielen van een intercom bij een woning aan de Donkersgang in Groningen. De vernieling werd gezien door de bedienaar van de cameras in de binnenstad. Met behulp van de cameras konden de verdachten worden aangehouden. Zij werden in een cel ingesloten. Het drietal wordt vandaag gehoord. De politie maakt proces-verbaal op.

Aanrijding met drank

LEEK De politie heeft donderdagmiddag op de Wissinghof in Leek een 52-jarige man uit Leek aangehouden voor rijden onder invloed. De Leekster was op de parkeerplaats van de Wissinghof tegen twee geparkeerde autos gebotst. De bestuurder was vervolgens een nabijgelegen woning binnengegaan. In de woning werd een blaastest van de verdachte afgenomen. De test wees uit dat hij te veel had gedronken. Na de ademanalysetest op het politiebureau werd vastgesteld dat de Leekster maar liefst 2,8 promille alcohol in zijn bloed had. De politie nam direct het rijbewijs van de man in. De verdachte mocht na verhoor het politiebureau verlaten. De politie heeft een rapportage gemaakt van de aanrijding(en). De politie maakt proces-verbaal op.

Fietsdief ingerekend

GRONINGEN De politie heeft donderdagnacht op de Vismarkt in Groningen een 43-jarige man uit Groningen aangehouden voor diefstal. Politieagenten reageerden op een melding van fietsdiefstal. Zij zagen de hun bekende Stadjer met een fiets in de hand staan. De man verklaarde dat hij de fiets net gevonden had. Tijdens het gesprek met de verdachte sprak een jonge vrouw de dienders aan. Zij verklaarde dat de betreffende fiets van haar was. Haar eigendom was donderdagmiddag gestolen vanaf de Vismarkt. Hierop werd de Stadjer aangehouden. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De vrouw heeft al aangifte van de diefstal gedaan. De politie maakt proces-verbaal op.

Snelle Pekelder zonder rijbewijs

VEENDAM De politie heeft donderdagavond op de Geert Veenhuizenweg in Veendam een 20-jarige man uit Nieuwe Pekela bekeurd. De Pekelder werd met een snelheid van 91 km/uur geklokt op de Geert Veenhuizenweg, terwijl op deze weg een snelheidslimiet geldt van 60 km/uur. Daarnaast droeg de bestuurder geen gordel. Tijdens het bekeuringsgesprek bleek ook dat de man geen rijbewijs heeft. Op het politiebureau werd de identiteit van de Pekelder vastgesteld. Hij mocht na het afleggen van een verklaring het politiebureau verlaten. De politie maakt proces-verbaal op.

Verkeerscontroles leiden tot 36 boetes

HAREN/GRONINGEN De politie heeft tijdens diverse verkeerscontroles in Haren en Groningen 36 boetes uitgedeeld. De politie voerde controles uit op de Molenweg en Hertenlaan in Haren. In de Stad werd gecontroleerd op de Diamantlaan, Prinsesseweg en Noorderhaven. Er werd bekeurd voor het niet dragen van de gordel (27x), niet handsfree bellen (4x) en 5 andere verkeersovertredingen. De controles werden uitgevoerd tussen 8.00 en 16.00 uur.

Politie controleert voor veilig verkeer

PROVINCIE GRONINGEN - Voor een veiliger verkeer op de weg controleert Regiopolitie Groningen vrijwel dagelijks op diverse wegen in de provincie Groningen. De politie controleerde donderdag 19 augustus op diverse plaatsen op snelheid:

Veendam, Rijksweg N33:aantal geregistreerde voertuigen: 2949, aantal overtredingen: 10, hoogst gemeten snelheid: 120 km/uur, maximum toegestane snelheid: 100 km/uur.

Noordhorn, Provincialeweg N355:aantal geregistreerde voertuigen: 544, aantal overtredingen: 53, hoogst gemeten snelheid: 134 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Mensingeweer, Provincialeweg N361:aantal geregistreerde voertuigen: 1130, aantal overtredingen: 142, hoogst gemeten snelheid: 123 km/uur, maximum toegestane snelheid: 80 km/uur.

Groningen, Beneluxweg:aantal geregistreerde voertuigen: 3403, aantal overtredingen: 115, hoogst gemeten snelheid: 108 km/uur, maximum toegestane snelheid: 70 km/uur.