IJssellandziekenhuis

Vrienden dragen bij

20 August 2010

IJsselland Ziekenhuis realiseert modernisering oncologie afdeling
In het IJsselland Ziekenhuis is de verbouwing van de afdeling Oncologie van start gegaan. Daarmee realiseert het ziekenhuis een oncologisch behandelcentrum dat mensen met kanker en hun naasten meer en betere voorzieningen biedt. Door de groei van het aantal patiënten in dagbehandeling en door uitbreiding van de behandelingsmogelijkheden is de huidige afdeling uit haar jasje gegroeid. Het ziekenhuis is dan ook verheugd dat de zo gewenste verbouwing kan plaatsvinden, dankzij de financiële steun van Stichting Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis. De nieuwe afdeling is in het najaar 2010 gereed en zal in november feestelijk worden geopend.

Oncologisch behandelcentrum
De verbouwing behelst onder meer een uitbouw gerealiseerd waarin de oncologische dagbehandeling wordt gehuisvest. Zo is er meer ruimte voor patiënten en begeleiders. Ook wordt er een familie annex verwenkamer ingericht. In deze ruimte zullen de workshops "Goed verzorgd, Beter gevoel" plaatsvinden.
Tijdens deze verwenavonden krijgen patiënten informatie en tips over persoonlijke verzorging. Er worden extra 1-persoonskamers met logeermogelijkheid gerealiseerd zodat naasten kunnen overnachten.

Stichting Vrienden
De Vrienden van het IJsselland Ziekenhuis zijn mensen, bedrijven en organisaties die financieel bijdragen aan projecten die het verblijf in het ziekenhuis of de nazorg na een ingrijpende ziekte draaglijker maken. Voor de verbouwing van de afdeling Oncologie heeft Stichting Vrienden onder meer geld weten te verwerven bij Stichting Pensioenfonds Eudokia en Stichting Roparun.

Daarnaast heeft Capellenaar Joop Vermeer verschillende activiteiten georganiseerd, zoals loopwedstrijden en een spinning marathon, en daarmee een mooi bedrag opgehaald voor het project. Ook draagt het ziekenhuis zelf bij in de kosten.
---