Gemeente Hoorn

Politie en Stadstoezicht tevreden over verloop kermis

Zowel de politie als Bureau Stadstoezicht van de gemeente Hoorn zijn tevreden over het verloop van de Hoornse kermis. Ondanks de grote aantallen bezoekers van de kermis hebben er geen grote incidenten plaatsgevonden. Zowel de politie als Bureau Stadstoezicht van de gemeente Hoorn zijn tevreden over het verloop van de Hoornse kermis. Ondanks de grote aantallen bezoekers van de kermis hebben er geen grote incidenten plaatsgevonden.

Bureau Stadstoezicht heeft voornamelijk in de middaguren toezichtgehouden op de kermis en de politie nam de avonduren voor zijn rekening. Daarnaast werd gedurende de hele kermis een biketeam van Stadstoezicht ingezet als een vliegende brigade. Deze samenwerking is goed bevallen.

Ook op de drukste dagen, vrouwenavond (woensdag), vuurwerkavond (vrijdag) en Lappendag (maandag) zijn er geen ernstige overtredingen of misdrijven geconstateerd. De politie hield op Lappendag drie mensen aan voor (lichte) mishandeling, een drugsdealer die softdrugs verkocht en een wildplasser die zich niet kon identificeren.

Als je ziet hoeveel mensen er tijdens de kermis in de stad zijn geweest en hoe weinig er is gebeurd, dan kunnen we niet anders dan tevreden zijn, aldus burgemeester Van Veldhuizen. Hoorn heeft zich echt laten zien als een echte, gezellige kermisstad.