Politie Utrecht

Persberichten Utrecht stad, 11.00 uur

Utrecht, 20-08-2010

Politie zoekt getuige(n) van beroving

UTRECHT De politie is op zoek naar getuige(n) van een beroving die op dinsdag 17 augustus plaatsvond aan de Daalsesingel. Een getuige wist de politie het adres van de dader aan te wijzen. De politie is onder andere op zoek naar deze getuige.

Omstreeks 10.35 uur kreeg de politie een melding dat een vrouw was beroofd bij een pinautomaat aan de Daalsesingel. Agenten gingen ter plaatse en troffen een 41-jarige vrouw uit Utrecht aan. De vrouw verklaarde dat zij, onder bedreiging van een mes, door een andere vrouw beroofd was van haar portemonnee. De recherche is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van deze beroving.

De verdachte was gevlucht in de richting van de Beverstraat. Een man sprak in die omgeving de agenten aan en verklaarde dat hij de vrouw een huis aan de Beverstraat had zien binnengaan. De verdachte werd niet veel later door de politie aangehouden. De politie wil graag met deze getuige in contact komen.

Bent u getuige geweest van de beroving op de Daalsesingel of bent u de getuige die de politie het adres van de verdachte heeft doorgegeven, belt u dan met de politie van het district Utrecht stad, tel.:0900 88 44.

Straatroof

UTRECHT Op de Vechtdijk vond in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus een beroving plaats. Hiervan werd een vrouw het slachtoffer.

Een 47-jarige vrouw uit Utrecht fietste omstreeks 00.10 uur naar haar woning in de binnenstad. De vrouw werd op een gegeven moment ingehaald door twee jongens op een scooter. Nadat de scooter de vrouw gepasseerd was stopte de bestuurder en stapte de passagier af. Hij liep op de vrouw af en pakte de tas van het slachtoffer uit haar fietstassen. Na de beroving reed het tweetal op de scooter weg.

De politie is op zoek naar getuige(n). Het signalement van de jongen die de tas van de vrouw pakte luidt, jongen met getinte huidskleur, rond de 20 jaar oud en 1.75 mtr. lang. Hij droeg een zwarte jas en sportschoenen. Verder had de man een smal postuur en zijn haar was opgeschoren. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het district

Utrecht stad, tel.: 0900 88 44.

Aanrijding letsel

UTRECHT Donderdagmiddag vond op de Dorpsstraat een aanrijding tussen een busje en een fietser plaats. Hierbij raakte een vrouw gewond.

Een chauffeur van een bedrijfsbus reed omstreeks 14.25 uur een geslotenverklaring aan de Dorpsstraat in. Omdat hij daar niet in mocht werd hij teruggestuurd. Toen de chauffeur achteruit reed had hij niet in de gaten dat een 71-jarige vrouw achter zijn bus reed. De vrouw werd aangereden en kwam ten val. Zij werd met onbekend letsel naar het ziekenhuis overgebracht.