Politie Hollands Midden

Leiderdorp - Man verdronken in Dwarswetering

Leiderdorp, 20-08-2010 o Een 53-jarige man uit Zaandam is donderdagavond 19 augustus verdronken in de Dwarswetering. Rond 20.50 uur kreeg de politie de melding dat de man voor het laatst gezien was in de Dwarswetering nabij de vissteiger achter de school Visser t Hooft. Politie, brandweer en ambulance zijn direct ter plaatse gegaan.

Agenten waren als eerste ter plaatse en zijn het water ingegaan. Al snel werd de man onder water aangetroffen. Op de kant is direct gestart met reanimatie. Het ambulancepersoneel heeft de reanimatie overgenomen en hebben de man met spoed overgebracht naar het Rijnlandziekenhuis. Later op de avond kwam het bericht dat de man in het ziekenhuis was overleden. Mogelijk is een hartritmestoornis in combinatie met het koude water hem fataal geworden.

De Zaandammer was samen met een familielid op de Dwarswetering modelboten aan het testen. Eén boot werkte niet goed en wilde niet meer naar de kant komen. De Zaandammer is vervolgens het water in gegaan en verdween toen onder water. Omstanders hebben naar hem gezocht, maar konden hem niet meer traceren. Direct hebben zij 1-1-2 gebeld, waarop de hulpverleningsdiensten ter plaatse kwamen.