Gemeente Castricum

City Camp Castricum officieel geopend

Â

Op 19 augustus is het project CityCamp Castricum officieel van start gegaan. Wethouder Hilbrand Klijnstra verrichtte de feestelijke opening van de âcampingâreceptie aan de Burgemeester Mooijstraat 13. Tien dagen lang kan iedereen die zich vooraf aanmeldt bij de campingreceptie zijn tent opslaan op één van de drie aangewezen kampeerplaatsen in de kern Castricum. Inwoners bieden hen een diversiteit aan diensten aan, variërend van een historische wandeling tot een Thaise maaltijd. Het project wil zichtbaar maken hoe Buiten Gewoon Gastvrij Castricum is.

Â

Burgemeester Emmens-Knol en wethouder Klijnstra hezen direct na de opening onder toeziend oog van de eerste kampeerders en vele andere belangstellenden, de vlaggen op kampeerplaatsen De Brink en de Koningin Wilhelminalaan. De karavaan van kampeerders trok onder begeleiding van boerenkapel de Kinkerluters uit Heiloo door de straten van de gemeentekern Castricum. Op het grasveld aan de Koningin Wilhelminalaan stond een drankje en een hapje klaar, dat werd aangeboden door het Oude Theehuys. Uiteindelijk werd er nog even stil gestaan bij het mobiele âShouwerhouseâ. Dit kunstproject, bestaande uit blauwe luchtbedden en bedacht en ontworpen door DUS architects, moet de kampeerders een frisse oppepper geven na een heerlijke nachtrust in de buitenlucht.

Â

Gastvrij kamperen en meer

Kampeerders kunnen tot en met 29 augustus een âgratisâ nachtje te kamperen in Buiten Gewoon Gastvrij Castricum. Naast de drie grote kampeerplaatsen zijn er ook vijf particuliere parkeerplekken in de tuin bij inwoners. Veel Castricummers hebben bovendien aan de oproep gehoor gegeven om aanverwante diensten aan te bieden, variërend van een kopje koffie in de ochtend, het luisteren naar een speciaal voor CityCamp Castricum gecomponeerd muziekstuk of verhalenverteller in de avond. Uiteraard is kamperen op CityCamp Castricum op eigen risico.

Â

Beeldende-kunstmanifestatie

Kunstenaar Sabrina Lindemann is in samenwerking met DUS architects en grafisch Studio DUEL de initiatiefnemer achter CityCamp Castricum, een kunstproject dat onderdeel is van de beeldende-kunstmanifestatie Noord-Holland-Biënnale 2010. Daarbij zijn verschillende kunstenaars gevraagd onderzoek te doen naar de identiteit van de Noord-Hollandse kustplaatsen. Castricum is daar één van.

Â

Aanmelden

Aanmelden kan nog steeds bij de receptie van CityCamp Castricum aan de Burg. Mooijstraat 13 te Castricum. Graag ontvangen wij een kopie paspoort van één van de gebruikers per e-mail, het aantal personen, telefoonnummer en het aantal (zelf meegenomen) tenten. Meer informatie over het project leest u op www.citycampcastricum.nl

CityCamp Castricum van start; receptie opent zijn deuren