Politie Midden- en West Brabant

persberichten district Tilburg

Tilburg, 20-08-2010

Dronken stappers zorgen voor onrust in centrum

TILBURG - Agenten die gisteravond en vannacht belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg verrichtten in totaal 7 arrestaties. Dronken centrumbezoekers zorgden voor een onrustige sfeer waardoor agenten in actie kwamen en diverse opstootjes beteugelden. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld voor onder andere wildplassen en baldadigheid.

Op de Heuvelring hebben agenten vanmorgen rond 02.30 uur twee Bulgaren van 15 en 22 jaar aangehouden. Aanleiding was een melding van het personeel van een horecagelegenheid aan het Piusplein. Oplettende medewerkers van een café hadden gezien dat het tweetal een vloeistof in twee glazen bier gooide waarna ze het aanboden aan twee meisjes. Personeelsleden spraken de mannen daarover aan die vervolgens het hazenpad kozen. De gewaarschuwde meisjes hadden nog niet van het bier gedronken Agenten troffen het tweetal aan. Beide mannen voldeden aan het opgegeven signalement. Eén van hen had een flesje bij zich met een vloeibaar middel, mogelijk GHB. De politie stelt een onderzoek in naar de inhoud.

De overige arrestaties in de late uurtjes werden verricht voor belediging, niet voldoen aan bevel of vordering, diefstal van een fles alcohol uit een horecagelegenheid aan de Paleisring en het rijden onder invloed. De politie controleerde op het Piusplein een 44-jarige Tilburgse dronken automobilist. Onderzoek op het bureau wees uit dat hij 730 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is
ingevorderd.

Beginnend bestuurder raakt rijbewijs kwijt

TILBURG - De politie heeft vanmorgen het rijbewijs ingevorderd van een 31-jarige automobilist uit 's-Hertogenbosch. Agenten controleerden hem tegen 07.30 uur op de Ringbaan West. Tijdens het aanspreken bleek dat hij onder invloed van alcohol verkeerde. Een ademtest op het bureau wees uit dat de Bosschenaar 505 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Omdat hij korter dan vijf jaar in het bezit is van een geldig rijbewijs wordt de automobilist aangemerkt als beginnend bestuurder.

Brand in woning leidt naar hennepkwekerijen

TILBURG - De politie trof vannacht om 01.45 uur in een woning aan de Abdij van Egmondstraat in verschillende ruimtes hennepkwekerijen aan die ongeveer 400 planten huisveste. Aanleiding tot het onderzoek was een woningbrand. Tijdens de bluswerkzaamheden werden de kwekerijen ontdekt. Op het bureau meldde zich kort na het uitbreken van de brand een 25-jarige inwoner uit Dongen. Hij vertelde de eigenaar te zijn van de wietplantages in de woning. De man is aangehouden. De politie heeft de restanten hennep en kwekerijbenodigdheden in beslag genomen.

Opvallend rijgedrag leidt tot aanhouding

TILBURG - De politie heeft kort na middernacht op de Havendijk een 39-jarige automobilist uit Tilburg aangehouden. Surveillerende agenten zagen dat de auto, waarin de Tilburger reed een opvallend rijgedrag vertoonde. Hij reed met zijn auto over de rijstrook voor het
tegemoetkomend verkeer en veroorzaakte bijna een aanrijding. Tijdens het aanspreken zagen de agenten dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De bestuurder verleende op geen enkel gebied zijn
medewerking. De man werd onder verzet aangehouden. Op het bureau bleek dat hij zich in het verleden herhaaldelijk schuldig heeft gemaakt aan het rijden onder invloed. Hij heeft een ontzegging van de
rijbevoegdheid tot eind 2010 heeft.

Politie voorkomt inbraak woning

UDENHOUT - De politie heeft gisteravond met de aanhouding van een 27-jarige Tilburger vermoedelijk een inbraak in een woning kunnen voorkomen. Agenten troffen na een melding van een verdachte situatie aan het Verzonken Kasteel rond 22.00 uur de Tilburger, een bekende van de politie, tussen de woningen aan. Oplettende buurtbewoners belden de politie nadat de verdachte interesse toonde in de woningen aldaar. Tijdens een onderzoek aan zijn kleding bleek dat hij inbrekerswerktuig, zoals handschoenen en een zaklamp bij zich had. De verdachte die zich erg nerveus gedroeg werd direct voor het overtreden van de Algemene Plaatselijke Verordening (APV) aangehouden.

Tilburger bedreigt vriendin met mes

TILBURG - De politie heeft gisteren op het politiebureau een 23-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 20-jarige vriendin en hun 4 maanden oude zoontje te hebben bedreigd. De man is in het belang van het onderzoek op het bureau in verzekering gesteld.

De 20-jarige vrouw meldde dat ze gisterochtend, tijdens een onenigheid in de woning in de wijk Gesworen hoek (Reeshof) door haar 23-jarige vriend mishandeld is. Aanleiding was een woordenwisseling waarbij de verdachte zijn vriendin bij haar keel greep en deze dicht drukte. Vervolgens pakte hij, volgens aangeefster, enkele messen en bedreigde daar zowel haar als hun vier maanden oude zoontje mee. Na de bedreiging verliet de verdachte de woning. De politie stelde met het opnemen van de aangifte een onderzoek in wat leidde tot de aanhouding.

Echtgenoot mishandelt en bedreigt vrouw en kind

TILBURG - De politie heeft gistermiddag in een woning in Tilburg West een 36-jarige Tilburger aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn 26-jarige vrouw en haar 4-jarig dochtertje te hebben mishandeld en bedreigd. De verdachte is op het bureau in verzekering gesteld.

De politie ontving gistermiddag de melding dat op de Wandelboslaan een vrouw geslagen werd door een man. De man probeerde daarbij een kind uit een wandelwagen te trekken. Agenten spoedden zich ter plaatse en troffen daar een getuige aan. De man, vrouw en kind waren niet mee aanwezig. Korte tijd later kwam er een nieuwe melding binnen van huiselijk geweld in een woning in de directe omgeving van de
Wandelboslaan. Agenten troffen daar het 26-jarige slachtoffer. De huisraad in de woning was vernield waardoor er een flinke ravage in het huis was. Het slachtoffer verklaarde sinds langere tijd mishandeld te worden door haar echtgenoot, die op dat moment niet thuis was. Ook haar 4-jarig dochtertje werd door hem geslagen. Vandaag ontstond tussen beiden op de Wandelboslaan een woordenwisseling. Tijdens de ruzie sloeg de verdachte het slachtoffer en trachtte hun 1-jarig kindje uit de wandelwagen te trekken. Het slachtoffer kon dit voorkomen. Een passerende automobiliste zag de mishandeling gebeuren en waarschuwde vervolgens de politie.

Politie deelt 29 bonnen uit tijdens bromfietscontrole

TILBURG - Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben gisteren tussen 18.00 uur en 21.00 uur een bromfietscontrole ingesteld. In totaal werden er 45 bromfietsers gecontroleerd. In 29 gevallen bleek dat er iets niet klopte. Er werden bekeuringen uitgeschreven voor het rijden zonder helm, het niet hebben van een rijbewijs, rijden zonder verzekering en technische gebreken. Het doel van de controle is de veiligheid te vergroten.

Auteur: Desirée Brabers

Laatst gewijzigd 20-08-2010 11:38 | © Regio Midden en West Brabant |