Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda

Breda, 20-08-2010

Jongens dreigen haren spelende meisjes in brand te steken

BAVEL: De politie heeft donderdagavond omstreeks 20.30 uur op de Gageldonk twee knapen van 13 en 17 jaar aangehouden die tijdens een ruzie in het speeltuintje aan het Klaverveld een tienjarig meisje en haar vriendinnetje met een aansteker gedreigd zouden hebben hun haar in brand te steken. Ook hadden de twee jongens de ouders van een van de meisjes die verhaal bij hen kwamen halen, gedreigd met een broeksriem te slaan. De jongens zijn in verzekering gesteld.

De agenten spraken de moeder van een van de meisjes. Geëmotioneerd vertelde zij wat er gebeurd was. Haar dochtertje en haar vriendinnetje hadden ruzie met de jongens gekregen, nadat ze in het Engels wat woorden met elkaar gewisseld hadden. Een van die woorden was kennelijk door de jongens als een belediging opgevat. Moeder vertelde dat haar dochter in een hoek gedreven was en dat een van de jongens zijn aansteker met vlammetje bij haar neus en haargrens had gehouden. Hierop was ze geschrokken naar huis gerend. Toen vader en moeder daarop de jongens wilden aanspreken op hun gedrag, haalden ze de riemen uit hun broek en namen een dreigende houding aan. De agenten hebben vervolgens een onderzoek in de omgeving ingesteld en de jongens aangetroffen en aangehouden.

Dronken automobilist uit Halsteren (22) raakt rijbewijs kwijt

SPRUNDEL: Een 22-jarige man uit Halsteren is vannacht op rijksweg A-58 betrapt op het rijden onder invloed. Hij moest direct zijn rijbewijs inleveren.

Agenten werden tijdens hun surveillance over de A-58, vanuit Breda in de richting van Etten-Leur, ingehaald door een auto. De dienders kregen het vermoeden dat de bestuurder, gelet op zijn rijstijl onder invloed zou kunnen zijn. Hij werd daarom ter hoogte van Sprundel aan de kant gezet. Hij bleek inderdaad teveel te hebben gedronken. Hij blies 640 ugl en moest vanwege dit hoge percentage direct zijn rijbewijs inleveren. De bestuurder vertelde dat hij met vrienden uitgeweest was in Breda. Eigenlijk was het de bedoeling geweest dat iemand anders de BOB zou zijn. Uiteindelijk bleek dat zij alle drie ongeveer evenveel gedronken hadden, waarna hij besloot alsnog te gaan rijden.

Veel brommers met te hoge constructiesnelheid in Breda

BREDA: Agenten van het team Breda-Zuid Oost hebben donderdagmiddag en avond een grote verkeerscontrole gehouden op achtereenvolgens het Arsenaalpad en de Mgr. Hopmanstraat. Aan de actie werkten ook het Verkeershandhavingsteam en de Belastingdienst mee. Er werden 46 bekeuringen uitgeschreven. Tijdens de controles werden onder meer 35 snor- en bromfietsers aan de kant gezet. Daarvan bleken er maar liefst 16 opgevoerd te zijn. De belastingdienst incasseerde 3500 euro

Brom- en snorfietsen


- 16 x voor snelheid (snor/bromfiets) hoogste was 81 km/u. (in vier gevallen werd het kentekenbewijs deel 1 A ingevorderd. Bestuurders krijgen vier weken de tijd om dit weer terug te krijgen via RDW. In de tussentijd mogen zij niet rijden en moet de snelheid weer in orde gemaakt


- 3 x geen helm dragen


- 1 x verlichting niet in orde


- 2 x niet in het bezit van een geldig rijbewijs.

Auto's


- 2 mobiel bellen


- 1 x losliggende lading o een aanhangwagen (240 Euro)


- 1 x kleven (180 Euro)


- 4 x geen geldige APK


- 2 x donker plastic op de ruit (160 Euro)


- 10 x niet tonen rijbewijs op eerste vordering


- 2 x niet dragen van de autogordel


- 1 x geen ID kaart kunnen tonen op eerste vordering


- 1 x gesloten verklaring negeren.

Tijdens de controle heeft de belastingdienst ongeveer 300 kentekens nagetrokken waarbij er 16 keer een fiscale hit was. Het totale bedrag wat open stond, was ongeveer 38.000 Euro. Daadwerkelijk kon er 3500 Euro geïnd worden. Voor het overige bedrag hebben de betrokkenen vier weken de tijd om dit af te handelen met de belastingdienst.

Brand in schuur en brand in woning

SPRUNDEL: Donderdagmiddag is er rond 15.30 uur een auto in brand geraakt in een schuur bij een woning aan de Scherpenbergsestraat. De brandweer die opschaalde naar middelbrand heeft het vuur uitgemaakt.

Kort voor de brand had de bewoner nog geklust aan de auto. De kinderen van de bewoners hebben de paarden direct uit de stal gehaald en op een naastliggende wei gezet. De 500 varkens die in de aangrenzende schuur stonden liepen geen gevaat. De bewoners zouden contact opnemen met hun verzekeringsmaatschappij.

BREDA: In een woning aan de Karel Doorman is vannacht omstreeks 00.50 uur brand in de woonkamer ontstaan. Kennelijk was een brandende kaars niet goed gedoofd en omgevallen. De brandweer moest aan de achterzijde bij de keukendeur een rolluik forceren. De gehele woning hing vol met roet. De woonkamer is totaal uitgebrand.

Rustige horecadienst in Breda

BREDA: De agenten belast met het horecatoezicht in het uitgaanscentrum van Breda hebben een rustige dienst gehad. Er werden geen aanhoudingen verricht. Wel werd een wildplasser bekeurd. Ook werden zeven
parkeerbonnen uitgeschreven.

Veelplegers houden zich niet de schorsende voorwaarden rechter

BREDA: Gisteren zijn twee 34-jarige veelplegers die door de rechter onder schorsende voorwaarden waren vrijgelaten betrapt op
winkeldiefstal. Beide mannen zijn vastgezet.

Agenten in burger hebben donderdagavond omstreeks 19.30 uur op de Nieuwstraat een 34-jarige Bredanaar aangehouden ter zake
winkeldiefstal. De agenten hielden de man die geregistreerd staat als veelpleger in de gaten. Tijdens de controle bleek dat hij twee MP-3 spelers had gestolen in een winkel op de Karrestraat. Hij is in verzekering gesteld. Hij zich door de gepleegde winkeldiefstal niet aan de schorsende voorwaarden van de rechter gehouden..

Nog een 34-jarige Bredase veelpleger heeft zich donderdagavond niet aan de schorsende voorwaarden gehouden die hem door de rechter waren opgelegd. Hij werd in een bouwmarkt aan de Grenssteen betrapt toen hij lijmpatronen ter waarde van 8 euro mee naar buiten nam, die hij niet had afgerekend. Ook hij is in verzekering gesteld.

De officier van justitie is over beide arrestaties geïnformeerd.

Auteur
Willem van Hooijdonk

Laatst gewijzigd 20-08-2010 11:54 | © Regio Midden en West Brabant |