Politie Zuid-Holland-Zuid

Persberichten Dordrecht/Zwijndrechtse Waard

Dordrecht, 20-08-2010

MERKVERVALSING
DORDRECHT Agenten hebben een 28-jarige vrouw uit Rotterdam aangehouden. Bij de politie kwam op donderdagmiddag 19 augustus 2010 de melding dat er iemand schoenen stond te verkopen vanuit een auto. Politiemensen gingen naar deze melding op de Kotterstraat in Dordrecht. Ze zagen daar inderdaad een auto staan en even later meldde zich de 28-jarige vrouw. In de kofferbak stonden twaalf dozen met schoenen. De verdachte vertelde dat ze deze via internet had gekocht. Agenten hielden haar aan voor heling. Al snel bleek dat het om nep schoenen ging en er dus sprake is van merkvervalsing.

GELD EN PINPAS WEG
DORDRECHT Twee of drie jongens hebben van een 20-jarige man uit Dordrecht geld en een pinpas gestolen. Het slachtoffer verklaarde dat hij op vrijdag 20 augustus 2010 om ongeveer 02.10 uur op de Reigerstraat in Dordrecht liep. Plotseling hoorde hij achter zich rennende voetstappen. Dat was op de hoek met de Aalscholverstraat. Iemand duwde hem omver. Verder pakte iemand zijn portemonnee uit zijn broekzak. Kort hierop gooide een verdachte de portemonnee weer weg. Het slachtoffer zag dat er twee of drie jongens wegrenden in de richting van het Halmaheiraplein. Verder ontdekte de 20-jarige man dat zijn geld en pinpas niet meer in zijn portemonnee zaten.

BEKEURINGEN BIJ CONTROLES
DORDRECHT De politie heeft in de Dordtse wijken Crabbehof en Wielwijk op donderdag 19 augustus 2010 controles gehouden en daarbij kwamen een kleine honderd overtredingen naar voren. Aan de controles deden politiemensen van de wijkpolitie, Vreemdelingen Dienst maar ook het Verkeershandhavingsteam mee. Verder hielpen medewerkers van de dienst Toezicht van de gemeente Dordrecht. Gekeken werd onder andere naar overtredingen op het gebied van verkeerveiligheid. Hierbij ontdekten de politiemensen twaalf bestuurders die geen rijbewijs hadden. Het gaat dan om bestuurders die ondermeer reden op bromfietsen. Verder hielden agenten twee bestuurders aan die reden met een te hoog promillage door alcoholgebruik en twee die een valse naam opgaven. Bij twee andere personen namen de agenten gebruikershoeveelheden drugs in beslag. Politiemensen deden tijdens de actie ook onderzoek in een woning aan de Prins Bernhardstraat. Daar vonden zij een hennepkwekerij met ruim 260 planten. Een gespecialiseerd bedrijf ontmantelde deze kwekerij.