Tom Coronel

20 Augustus 2010
Spyker Squadron klaar voor Hongaarse uitdaging

Spyker Squadron zal zich het komend weekend op volledig onbekend terrein begeven tijdens de vierde ronde van het Le Mans Series seizoen. Het team reisde begin deze week af naar Boedapest voor de 1000 KM van de Hungaroring.


Voor het eerst in haar bestaan zal het smalle, bochtige en hobbelige Formule 1 circuit de Le Mans Series op bezoek krijgen. De coureurs krijgen zestien bochten voor hun kiezen op het 4.381 km lange circuit, dat in 1986 werd geopend en speciaal voor de Formule 1 werd aangelegd. De race op zondag zal nog een speciaal einde krijgen aangezien het laatste deel in het donker wordt verreden.

Omdat de race midden augustus wordt verreden is het team voorbereid op een heet en droog raceweekend in Centraal-Europa. Tom Coronel, dit weekend de tweede coureur naast Dumbreck, heeft al eens eerder op de Hungaroring gereden. Voor Spyker Squadron en Peter Dumbreck is de Hungaroring echter een nieuw circuit. Het team zal daarom de trainingen gebruiken om de baan beter te leren kennen en verschillende afstellingen voor het circuit uit te proberen om tot de beste set-up te komen.

Zaterdag worden er op de Hungaroring drie vrije trainingen verreden. Op zondagochtend zal de kwalificatie worden gehouden, gevolgd door een warming up en de race. Deze zal om 16 uur van start gaan en uiterlijk om 22 uur finishen. Eurosport doet zondag vanaf 21.30 uur rechtstreeks verslag van het laatste deel van de race.

Peter van Erp, Managing Director Spyker Squadron: Het is voor het eerst dat de serie dit circuit aandoet, dus voor het team en de rijders is het een mooie uitdaging om in de drie trainingen de set-up voor de race in orde te krijgen. We zullen ons moeten concentreren om weer een auto neer te zetten waarmee we een goede stint kunnen rijden.