Philips


Philips breidt assortiment verlichting voor de gezondheidszorg uit met de overname van Burton

20 augustus, 2010

Amsterdam, Nederland en Chatsworth, CA, USA - Koninklijke Philips Electronics (AEX: PHI, NYSE: PHG) heeft vandaag bekendgemaakt dat zij Burton Medical Products Corporation, een toonaangevende leverancier van gespecialiseerde verlichtingsoplossingen voor de gezondheidszorg, heeft overgenomen van de Noorse industriegroep Glamox ASA. De voorwaarden van de overname zijn niet openbaar gemaakt.

De overname stelt Philips in staat haar positie als leverancier van verlichtingsoplossingen voor de gezondheidszorg verder te versterken. De activiteiten van Burton zullen deel gaan uitmaken van de Businessgroep Professional Luminaires van Philips Lighting. Gevraagd naar commentaar over de overname zei Marc de Jong, General Manager Professional Luminaires: "Met de overname van Burton voegen we een reeks specialistische medische verlichtingsoplossingen toe aan ons assortiment voor algemene verlichting voor het segment gezondheidszorg. Tegelijk bouwen we ermee verder aan de positie van Philips als totaalleverancier van oplossingen voor het medische beroep."

Burton is een fabrikant van verlichting voor de gezondheidszorg die zich bezig houdt met het ontwerpen, produceren en verkopen van hoge-kwaliteit verlichtingsapparatuur voor onderzoek, diagnose en kleine chirurgische ingrepen. Sinds haar oprichting in 1928 heeft Burton altijd bekend gestaan om haar oplossingen van superieure kwaliteit, met uitstekende waarde en een lange levensduur, voor complexe verlichtingsproblemen waarmee artsen en andere medische professionals geconfronteerd worden.

Philips is 's werelds toonaangevende verlichtingsonderneming en is tevens een van 's werelds grootste leveranciers van apparatuur voor de gezondheidszorg.


---

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Joon Knapen Philips Corporate Communications Tel: +31 20 59 77477 Email: joon.knapen@philips.com


---

Over Koninklijke Philips Electronics N.V.

Koninklijke Philips Electronics N.V. (NYSE: PHG, AEX: PHI) is een onderneming met een veelzijdig aanbodop het gebied van gezondheidszorg en welzijn, dat gericht is op verbetering van de kwaliteit van leven van mensen door middel van tijdige innovaties. Als toonaangevende onderneming op het gebied van gezondheidszorg, lifestyle en lighting integreert Philips technologieën en design in op de mens gerichte oplossingen, die zijn gebaseerd op diepgaand inzicht in de wensen en behoeften van de klant en zijn merkbelofte van "sense and simplicity". Philips heeft wereldwijd circa 116.000 werknemers in dienst, verspreid over meer dan 60 landen. Met een omzet van EUR 23 miljard in 2009 is de onderneming marktleider op het gebied van cardiale zorg, acute zorg en thuiszorg, energiezuinige verlichtingsoplossingen en nieuwe verlichtingstoepassingen, alsmede lifestyle-producten voor persoonlijk welzijn en amusement, met een sterke leidende positie op het gebied van Flat-TV, scheerapparaten en haartrimmers, portable entertainment en mondverzorgingsproducten. Meer informatie over Philips vindt u op www.philips.nl/nieuwscentrum.