Ministerie van Defensie

Opvang materieel Task Force gereed

20 augustus 2010, 10.23 uur

Militairen en burgermedewerkers van Defensie hebben zich voorbereid op de ontvangst van het uit Uruzgan terugkerende materieel op het militair complex in Coevorden. Het meeste materiaal zal via Eemshaven en Vliegbasis Eindhoven naar Drenthe komen.

De 700 militairen van de Redeployment Task Force Uruzgan (RDTF) in Uruzgan zorgen ervoor dat alles wat terug moet in Uruzgan wordt ingepakt en op transport naar Nederland komt. In Nederland wordt vrijwel alles na aankomst in de in Nederland naar het speciaal hiervoor ingerichte logistieke overslagpunt in Coevorden gebracht.

Klaar voor volgende klus

Op het logistieke punt wordt alles uitgepakt en na een controle doorgestuurd naar de eenheden in Nederland of naar de onderhoudsinstanties van Defensie. Op het defensiecomplex Eygelshoven vindt het leeuwendeel van het herstel van het materieel plaats.

Het belangrijkste is alles zo snel als mogelijk weer inzetbaar te krijgen voor de operationele eenheden van Defensie. Zij hebben het materieel en de uitrustingsstukken nodig om zich weer volop klaar te stomen voor aankomende missies of inzet bij rampen en calamiteiten in Nederland zelf.

De kracht van de keten

De Koninklijke Landmacht is verantwoordelijke voor de inrichting van het logistieke overslagpunt in Coevorden. De commandant landstrijdkrachten, luitenant-generaal Rob Bertholee, die vorige week nog de RDTF in Uruzgan bezocht, bezocht gisteren het volgende belangrijke station in de logistieke keten van Uruzgan naar de eenheden. Hij benadrukte tijdens zijn bezoek aan Coevorden dat het werk van de `achterblijvers' van de RDTF en van de onderhoudsbedrijven in Nederland net zo belangrijk is als dat de RDTF in Uruzgan.

De gemeenschappelijk inspanning van de hele keten staat garant voor de juiste en beheerste afronding van de missie