Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Didam - Rijden onder invloed                              |

De politie heeft donderdagavond 19 augustus een 43-jarige bromfietser uit 's-Heerenberg aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Zijn rijbewijs werd hierbij ingevorderd. Voor het zelfde feit werd ook een 24-jarige automobilist aangehouden.


De politie hield de bromfietser omstreeks 22:00 uur staande op de Werfhout in Didam voor een controle. Een blaastest wees uit dat de man onder invloed was van alcohol. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Daar blies de man 1,5 promille en dat is zeven keer het toegestane promillage. Daarnaast ging het om een zogeheten beginnend bestuurder en is zijn rijbewijs ingevorderd. De man kreeg een rijverbod en de politie maakt proces-verbaal op.


De automobilist werd omstreeks 21:00 uur staande gehouden op de Komweg in Didam vanwege het onnodig voeren van de mistverlichting. Ook bij hem wees een blaastest uit dat de hij onder invloed was van alcohol. Hierop is de bestuurder aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar hij 0,2 promille blies. Ook de automobilist betrof een beginnend bestuurder. Hij kreeg een rijverbod en een boete.

|     |Winterswijk - Man aangehouden wegens belediging           |

De politie heeft donderdag 19 augustus een 69-jarige man uit Winterswijk aangehouden nadat hij een agent beledigde toen deze hem aansprak op het drinken in het openbaar.


De politie zag de man omstreeks 10:30 uur op de grond zitten bij een parkeerplaats van een tankstation aan de Kottenseweg in Winterswijk. De man dronk uit een fles sterke drank. Toen agenten de man hierop aanspraken, beledigde hij een agent. De man is vervolgens aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De politie maakt proces-verbaal op.

|     |Doetinchem - Auto tegen de vangrail op snelweg A18        |

Een 24-jarige automobiliste uit Utrecht was donderdagochtend 19 augustus betrokken bij een eenzijdig verkeersongeval op de snelweg A18 bij afslag Doetinchem-West. Zij raakte hierbij licht gewond en is voor controle per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


De hulpdiensten kregen tegen 08:30 uur de melding van het ongeval. De toedracht is onbekend. De vrouw is tegen de linker vangrail aangereden en was midden op de rijbaan tot stilstand gekomen. De rijbaan is korte tijd afgesloten geweest. De auto is weggesleept.


EINDE BERICHTEN


-----------------------

(





(



---- --