Politie Haaglanden

Persberichten 20 augustus

Haaglanden, 20-08-2010

Verdachten sigarettendiefstal aangehouden
Den Haag Getuigen waarschuwden vrijdag 20 augustus rond 2.00 uur de politie omdat ze glasgerinkel hoorden bij een supermarkt aan de Breitnerlaan. Bovendien waren er twee mannen gezien die in een invalidenauto weg waren gereden. De pui van de supermarkt bleek flink beschadigd, één van de ruiten was ingegooid. Politieagenten zochten in de omgeving van de supermarkt naar de mannen en de invalidenauto, maar zonder resultaat. Wel vonden zij, op aanwijzing van de getuigen, een tas met sigaretten die vermoedelijk uit de supermarkt gestolen waren. Zon anderhalf uur later, rond 3.30 uur, kwamen andere politieagenten een invalidenauto tegen op de Hart Nibbrigkade. De twee inzittenden van de auto, een 16- en een 17-jarige Hagenaar, voldeden aan het signalement dat de getuigen bij de supermarkt hadden opgegeven. Het tweetal is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. De recherche onderzoekt of zij betrokken zijn bij de inbraak in de supermarkt.

Straatroof mislukt, verdachten aangehouden
Den Haag Twee Haagse jongens van 15 jaar en 17-jarige plaatsgenoot probeerden in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus een 19-jarige vrouw van haar tas te beroven. Omstreeks kwart over twaalf trachtte één van de jongens in de Spuistraat de tas uit de handen van de vrouw te trekken. Dat mislukte, waarop de jongens er vandoor gingen. De vrouw waarschuwde twee surveillerende politieagenten, die de drie jongens in de omgeving konden aanhouden. Op het politiebureau bekenden zij de mislukte straatroof.

Straatroof ketting, politie zoekt getuigen
Den Haag Twee jongens op een bromfiets spraken donderdag 19 augustus om 23.00 uur op de Lozerlaan een vrouw aan met de vraag of zij wist hoe laat het was. Toen de vrouw hierop geen antwoord gaf en doorliep, pakte de jongen die achterop de bromfiets zat, haar halsketting beet en trok deze van haar hals. Hierop gingen de twee jongens ervandoor. De 27-jarige vrouw hield aan de straatroof letsel aan haar hals over. Zij deed aangifte. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Beresteinlaan via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Perikelen op de rotonde
Den Haag Een 82-jarige man draaide donderdag 19 augustus om 12.15 uur met zijn auto de rotonde op aan de Groen van Prinstererlaan toen de man ineens links van hem een andere auto zag. Om een botsing te voorkomen week de man uit, waarbij hij in de grasberm terecht kwam. Als gevolg hiervan raakte de auto in een slip en kwam tegen de rijrichting in tot stilstand op de Maurice Ravelweg. Vermoedelijk heeft de man geen voorrang verleend aan de auto op de rotonde welke geregeld is met haaientanden. De man kwam met de schrik vrij. Het verkeer op de rotonde is korte tijd gestremd geweest.

Ree gewond bij aanrijding
Den Haag Een 32-jarige Hagenaar reed in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus op de Westduinweg toen plotseling een ree de weg overstak. De automobilist kon het dier niet ontwijken en reed het aan. Het dier kwam onder de auto terecht maar leefde nog. De dierenambulance heeft de ree onder de auto vandaan gehaald en naar een dierenarts gebracht. Het diertje leek weinig aan de aanrijding overgehouden te hebben. Voor alle zekerheid heeft het de nacht bij de dierenambulance doorgebracht. De automobilist kwam met de schrik vrij, zijn auto heeft slechts lichte schade.

Wildkampeerders bekeurd
Den Haag Wandelaars waarschuwden donderdag 19 augustus rond 21.00 uur in het duingebied bij het Zwarte Pad surveillerende agenten omdat zij enkele mannen hadden gezien die daar een tent hadden opgezet. De agenten troffen inderdaad zes mannen aan die een vuurtje aan het stoken waren voor een tent. De zes, in leeftijd variërend tussen de 19 en 45 jaar, moesten hun tentje afbreken en kregen aan het politiebureau verschillende processen-verbaal voor onder andere wildkamperen en openbare dronkenschap.

Vluchtende scooterrijder toch gepakt
Den Haag Een 16-jarige Haagse scooterrijder dacht donderdag 19 augustus aan de politie te zijn ontkomen, maar werd uiteindelijk toch gesnapt. Politieagenten zagen de jongen omstreeks tien uur s avonds met een passagier achterop over de Loosduinseweg rijden. Omdat het achterlicht van de scooter kapot was en de passagier geen helm droeg, wilden de agenten de scooter laten stoppen. De bestuurder ging er daarop vandoor. De bestuurder wist te ontkomen door op de Thorbeckelaan over de stoep te gaan rijden waarbij hij door het op en af rijden van de stoepranden enkele onderdelen verloor om te draaien en vervolgens op de Loosduinseweg tegen de richting in te gaan rijden en een zijstraat in te vluchten. De bestuurder, die dacht de politie te hebben afgeschud, kwam echter van een koude kermis thuis. In de Albardastraat kwam de jongen een motoragent en een andere politieauto tegen, die hem alsnog konden afstoppen. Nadat zijn scooter in beslag was genomen, kreeg de 16-jarige meerdere bekeuringen. Onder meer voor het niet hebben van een rijbewijs, waarschijnlijk de reden van zijn vluchtpoging. De 16-jarige passagier kreeg een boete, omdat hij geen helm droeg.

Scootmobiel aangereden
Den Haag Een 69-jarige Haagse raakte donderdag 19 augustus gewond toen zij omstreeks tien uur s ochtends werd aangereden door een 44-jarige automobilist uit Beverwijk. De vrouw wilde op het Westeinde oversteken van de ene stoep naar de andere, maar zag de auto over het hoofd. De automobilist had de vrouw evenmin gezien, waarop een aanrijding ontstond. Het slachtoffer is met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. Zowel de scootmobiel als de auto raakte beschadigd.

Agressieve man aangehouden
Voorburg - De politie reageerde op 19 augustus om 12.30 uur op een melding van een hond in een kampeerauto. Toen de agenten zagen dat de hond het goed maakte, meldde zich een man bij de auto die zei de eigenaar van de kampeerauto te zijn. De 31-jarige man uit Noorden ging hierna helemaal door het lint. Er viel niet met hem te praten. Ook konden de agenten hem niet uitleggen wat de reden was van hun aanwezigheid. Tevens reageerde de man erg agressief op de aanwezige parkeerwachters. Omdat er in het winkelgebied aan het Koningin Julianaplein veel publiek verzamelde, en de man de agenten beledigde en bedreigde hield de politie de man aan. Aan het bureau vernielde de man ook nog de celdeur. De man kreeg een dagvaarding om later voor de rechter te moeten verschijnen.

Veel schade bij inbraak telefoonwinkel
Voorburg - Omstreeks 02.30 uur vannacht kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in een telefoonwinkel aan het Koningin Julianaplein. Een getuige had 2 mannen weg zien rennen. In de omgeving trof de politie niemand meer aan. Bij de inbraak werd het glas in de voorgevel stuk geslagen, het rolluik vernield en in de winkel sloeg men met grof geweld nog eens twee deuren kapot. De daders namen mobiele telefoons en geld uit de kassa mee.

Diefstal tegels bouwterrein
Leidschendam - De politie kreeg vannacht omstreeks 01.20 uur een melding dat er vanaf het bouwterrein aan de Prins Frederiklaan spullen gestolen zouden worden. Hierbij was een licht gekleurde bestelauto gezien. In de nabijheid trof de politie een bestelauto aan met vier mannen erin in de leeftijd van 26-28 jaar. In de auto werden echter geen spullen afkomstig van het bouwterrein aangetroffen. De mannen bleken vooralsnog niets met de diefstal te maken te hebben.

Verkeerscontrole Zijdeweg
Wassenaar - Gisteren tussen 08.00 uur en 08.45 uur hielden agenten van Bureau Wassenaar een verkeerscontrole op de Zijdeweg. Tien automobilisten kregen een bekeuring waaronder voor mobiel bellen en niet de richting volgen van het voorsorteervak.

Gaslekkage
Rijswijk - Naar aanleiding van een melding van buurtbewoners stelde de politie op 19 augustus om 22.00 uur een onderzoek in naar een mogelijke gaslekkage. Agenten roken op de Prinses Margrietsingel een sterke gaslucht en lieten de brandweer meten. Uit deze meting bleek er een hoge concentratie gas in de lucht te zitten. Omstreeks 01.15 uur in de nacht wist Nuon een gat in een leiding tijdelijk dicht te maken. In de loop van de dag wordt de klus door Nuon afgemaakt.

Winkeldievegge in de kraag gevat
Rijswijk - Agenten van Bureau Rijswijk kregen gisteren omstreeks 14.15 uur een melding van winkeldiefstal in de Pr. Johan Friso-promenade bij C&A. In de tas van de winkeldievegge bleek nog meer gestolen kleding te zitten van een andere winkel in de promenade. De politie hield de vrouw aan en gaf de gestolen kleding weer terug aan de betreffende winkeliers. De vrouw kreeg een proces-verbaal.

Beroofd van portemonnee
Monster - Een nog onbekende man roofde op 19 augustus omstreeks 13.15 uur een portemonnee weg uit een boodschappentas. Dit gebeurde in een winkel aan de Molenstraat. De 42-jarige eigenaresse van de tas deed boodschappen waarbij zij haar tas met portemonnee aan haar winkelwagen hing. De ongeveer 20 jarige man ging er vandoor. Een zoektocht door de politie naar de man in de omgeving leverde niets op. Bent u getuige geweest van deze beroving of hebt u informatie die de politie kan helpen bij het opsporen van de dader(s)? Neem dan contact op met de recherche van politiebureau Westland via 0900-8844. Liever anoniem? Bel dan met Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Hennepkwekerij in woning aangetroffen
Delft - Agenten kregen donderdag 19 augustus een melding dat er een deur openstond van een woning aan het Arthur van Schendelplein. De melder vermoedde dat er werd ingebroken. In de woning, waar verder niemand meer aanwezig was, troffen de agenten een hennepkwekerij aan. Eneco constateerde dat er illegaal stroom werd afgetapt. De agenten namen de planten en spullen in beslag. Politie Haaglanden wijst nadrukkelijk op het gevaar van hennepkwekerijen. In veel gevallen is er sprake van illegaal stroomgebruik wat kan leiden tot brandgevaarlijke situaties. Hebt u vermoedens van een kwekerij bij u in de buurt, dan vragen wij nadrukkelijk contact op te nemen met de politie via 0900-8844. Anoniem bellen met de meldlijn Meld Misdaad Anoniem kan uiteraard ook. Het nummer is 0800-7000.

Auto te water: getuigen gezocht
Delft De eigenares van een grijze Daihatsu Cuore parkeerde haar auto op woensdag 18 augustus om 22.00 uur langs de gracht op de Oude Delft ter hoogte van nummer 199. De volgende ochtend moesten twee politieagenten haar vertellen dat haar wagen uit het water was getakeld. Vermoedelijk hebben een aantal mannen het wagentje s nachts in de gracht geduwd. Politie Haaglanden onderzoekt de zaak. Heeft u tussen woensdag 18 augustus 22.00 uur en donderdagochtend 19 augustus 08.00 uur iets verdachts gezien in de omgeving van de Oude Delft of heeft u anderszins informatie die meer licht op deze zaak kan schijnen? Neemt u dan contact op met de politie via 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Haastige automobilisten negeren werkzaamheden
Delft 329 van de ruim 800 gecontroleerde automobilisten bleken zich op 19 augustus tussen 14.00 en 17.00 uur weinig aan te trekken van de wegwerkers aan de Spoortunnel in de Phoenixstraat. Zij reden minimaal 37 kilometer per uur en negeerden daarmee de tijdelijke snelheidslimiet van 30 km. Ze kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 54 km.

Vier man vast voor vernieling auto
Delft Meerdere getuigen belden 20 augustus omstreeks 04.50 uur de politie dat meerdere mannen een auto, die geparkeerd stond op de Kruisstraat, vernielden. De mannen zouden daarna in een auto gestapt zijn en zijn weggereden. Agenten troffen de lege auto aan op de Achtersack. Even later kwam er een jonge man aanlopen die direct naar de betreffende auto liep en deze wilde openen. Toen agenten de man controleerden kon hij zich niet legitimeren en verklaarde hij dat de auto niet van hem was maar van een vriend. Kort daarop kwamen er nog drie vrienden aanlopen. Omdat zij allemaal aan het signalement voldeden dat de getuigen opgegeven hadden, hielden agenten de vier mannen in de leeftijd van 20, 21 en 24 uit Delft aan. De politie onderzoekt de zaak.

Fietssleutel kwijt
Delft - Op camerabeelden van de Geïntegreerde Monitor Centrale was 20 augustus om 04.30 uur te zien dat een man probeerde een fiets te stelen vanaf het busplatform bij het station. De man probeerde door de fiets te laten stuiteren het slot te openen. De man had dit al bij meerdere fietsen geprobeerd. Toen agenten de man aanspraken verklaarde hij dat hij zijn fietssleutel verloren was in Rotterdam. De man kon op gen enkele manier aantonen dat de fiets die hij beet had van hem was. De agenten hielden de man, zonder vaste woon of verblijfplaats uit Londen, aan. Hij zit nog vast voor verhoor.

Man vast na inbraak woning
Delfgauw Een bewoner van de Kerkmeesterstraat belde donderdag 19 augustus om 15.15 uur de politie dat er een man in het portiek liep die zich nogal verdacht gedroeg. De agenten zagen een man met een wit petje op de lift uitkomen en er direct weer ingaan. Tegelijkertijd vertelde de melder via de intercom dat twee mannen via de brandtrap aan de achterzijde probeerden te vluchten. De agenten zetten meteen de achtervolging in en zagen twee mannen waarvan één met een rugzak, wegrennen in de richting van de Laan van Ruyven. Even verloren de agenten de twee vluchtende mannen uit het zicht, verderop bij een benzinestation troffen de agenten de rugzak aan die één van de twee mannen droeg. In de rugzak zaten, naar later bleek, gestolen spullen. Eén van de twee mannen, een 37-jarige inwoner uit Rotterdam, werd in de bosjes in de omgeving aangetroffen. De Rotterdammer moest mee naar het politiebureau en zit nog vast voor verhoor.

Ruzie gesust
Zoetermeer - De politie moest er donderdag 19 augustus aan te pas komen om een ruzie in een woning op het Savelsbos te sussen. Na een woordenwisseling liep de ruzie zo hoog op dat er een vechtpartij ontstond. Twee personen moesten me naar het bureau, daar bleek het allemaal mee te vallen. Beide personen gaven aan geen aangifte te willen doen en verlieten als vrienden het politiebureau.