Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 12.25 uur

Utrecht, 20-08-2010

Inbreker aangehouden

HOUTEN Een 23-jarige inbreker uit Houten liep in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus op een bijzondere manier tegen de lamp. Omstreeks 01.10 uur kreeg de politie een melding van een inbraak in een winkel aan de Spoorhaag. Agenten gingen er naartoe. Terwijl zij de inbraakschade opnamen, kwam een man aanlopen en informeerde wat er was gebeurd. De eigenaar van de winkel herkende de man van de camerabeelden als de inbreker. Daarop werd de 23-jarige aangehouden.

Venten zonder vergunning

IJSSELSTEIN Twee vrouwen uit Den Haag, 34 en 20 jaar oud, zijn donderdag 19 augustus aangehouden omdat ze op en rond de Sparrendael stroopwafels aan de deur verkochten zonder vergunning. Een politieagent in vrije tijd zag de vrouwen langs de deuren gaan en waarschuwde collegas. Deze troffen de vrouwen wel aan, maar zonder koeken. Deze werden gevonden in bosschages, en de vrouwen gaven toe dat de wafels van hen waren. De verdachten bleken ook in andere politieregios bekend. Zij bedienen zich van het verhaal dat ze een bakkersopleiding volgen en geld nodig hebben voor ingrediënten. Tegen de vrouwen wordt proces-verbaal opgemaakt. De politie adviseert bewoners in soortgelijke gevallen verkopers altijd naar een legitimatie te vragen en bij twijfel telefonisch contact op te nemen met de vermeende opleiding. Sluit wel de deur als u binnen gaat bellen.

Rijden onder invloed

NIEUWEGEIN Een 59-jarige Nieuwegeiner is donderdag 19 augustus betrapt op rijden onder invloed. Omstreeks 23.25 uur zag een agent hem rijden op de Roerdomplaan. Op de Henri Dunantlaan gaf de automobilist aan dat hij rechtsaf wilde slaan, de Korenbloemstraat in. Hij sloeg echter te vroeg af en reed zo de stoep op. Dat was reden voor de agent om hem te laten blazen. De uitslag van de ademanalyse op het bureau bedroeg 575 ug/l. De bestuurder moest zijn rijbewijs inleveren. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Snorfietsser gewond bij aanrijding

NIEUWEGEIN Op de kruising van de Vreeswijksestraatweg met de Binnenwal is een 45-jarige snorfietsster donderdagochtend 19 augustus gewond geraakt bij een aanrijding met een bestelauto. De vrouw reed omstreeks 08.35 uur vanuit Vreeswijk over de Vreeswijksestraatweg richting het City Plaza. Volgens een getuige reed ze bij de verkeerslichten in volle vaart door en raakte daar de bestelauto. Ze kwam hard tegen de grond en was niet aanspreekbaar. De vrouw werd overgebracht naar het UMC. Daar bleek dat ze een zware hersenschudding had. De afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie heeft ter plaatse onderzoek gedaan. Getuigen moeten nog worden gehoord.

Automobiliste gewond

VIANEN Een 26-jarige automobilist uit Utrecht is donderdag 19 augustus gewond geraakt bij een aanrijding op de rijksweg A27 tussen Lexmond en Vianen. Omstreeks 23.15 uur kreeg de politie een melding van een eenzijdige aanrijding. Agenten troffen de auto van de vrouw op de middelste strook dwars op de weg aan. Ze klaagde over pijn in de nek en is per ambulance overgebracht naar het Antonius-ziekenhuis. Volgens de vrouw werd zij gedwongen naar links uit te wijken doordat een andere automobilist plotseling op haar rijbaan invoegde. Daarbij verloor zij de macht over het stuur. Ze raakte de vangrail, tolde enkele malen met de auto rond en kwam tot stilstand. De andere auto reed door. De politie heeft de zaak in onderzoek en zoekt getuigen die het ongeval hebben zien gebeuren. Hen wordt verzocht zich te melden bij de politie van het district Lekstroom: 0900 88 44.

Aanrijding met letsel

HOUTEN Op de Rondweg vond donderdag 19 augustus omstreeks 13.30 uur een aanrijding plaats tussen twee autos. Daarbij liep een van de inzittenden, een 48-jarige Houtenaar, nekpijn op. Een 48-jarige vrouw uit Houten wilde links afslaan om Het Meer op te rijden. Daarbij zag zijn een tegemoetkomende auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Nieuwegein, over het hoofd. Het slachtoffer zat bij de Nieuwegeiner in de auto. De politie doet onderzoek naar de toedracht.

Snelheidscontrole

NIEUWEGEIN Op de Plettenburgerbaan heeft de politie donderdag 19 augustus een snelheidscontrole gehouden tussen 15.10 en 16.20 uur. Van de 1110 voertuigen die de radar passeerden, reden er 51 te hard. De hoogste snelheid die werd gemeten, bedroeg 103 kilometer per uur, waar maximaal 70 kilometer per uur is toegestaan. De overtreders krijgen een bekeuring thuisgestuurd.