Politie Utrecht

Persberichten Rijn & Venen, 12.35 uur

Utrecht, 20-08-2010

Meer dan 50 km/u te hard

MAARSSEN Een 46-jarige automobilist uit Landsheer moest donderdag 19 augustus zijn rijbewijs inleveren. De politie betrapte hem op de Zuilensering met een snelheid van 153 kilometer per uur, waar maximaal 100 kilometer per uur mag worden gereden. De bestuurder passeerde omstreeks 11.20 uur een agent die controleerde met behulp van een lasergun. De agent schakelde een collega in, die de Landsmeerder verderop een stopteken gaf.

Spoor van vernielingen

LOENEN Jongeren hebben in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus een spoor van vernieling getrokken door Loenen aan de Vecht. Omstreeks 03.40 uur kreeg de politie diverse 112-meldingen over luidruchtige jeugd die een ruit had vernield bij een leegstande woning aan de Brugstraat. De volgende ochtend bleek dat ook bij een naastgelegen woning was een ruit vernield. Agenten troffen in de nabije omgeving ook omgegooide bloembakken en vernielde bloemen en planten aan. Eerder deze week richtten baldadige jongeren ook al vernielingen aan. De politie stelt een onderzoek in en vraagt mensen die weten wie verantwoordelijk zijn voor deze vernielingen, of die weet hebben van bijvoorbeeld een feestje in de bewuste nacht dat rond 03.00 uur eindigde, te bellen met het district Rijn en Venen: 0900 88 44.

Zeven aanhoudingen om gestolen scooter

MAARSSEN Zeven jongeren zijn in de nacht van donderdag 19 op vrijdag 20 augustus aangehouden wegens betrokkenheid bij de diefstal of heling van een scooter. Omstreeks middernacht kreeg de politie een melding van een scooter die in brand stond op de Pauwenkamp. Toen agenten ter plaatse kwamen, hoorden zij van getuigen van een verdachte situatie verderop. Jongeren zouden een scooter in een auto aan het leggen zijn. Bij het zien van de agenten die naar de brandmelding kwamen, renden ze weg. Zeven jongeren kwamen even later aanlopen. Zij kwamen met een vaag verhaal over de scooter, waarop zij werden aangehouden en overgebracht naar het bureau. De scooter, zonder kenteken en slot, werd in beslag genomen voor onderzoek. Ook de auto werd in beslag genomen. De verdachten zijn in de leeftijd van 17 tot en met 22 jaar en zijn afkomstig uit Vianen, Utrecht en Nieuwegein. De ouders van de minderjarigen zijn in kennis gesteld. De politie stelt een onderzoek in naar zowel de brandstichting als de diefstal/heling.