Rechtbank Zutphen


Rechtbank wijst in zaak autohandelaar vordering OM tot het horen van getuigen toe

Zutphen, 20 augustus 2010 - De meervoudige strafkamer in Zutphen heeft vandaag de vordering van de officier van justitie tot het horen van vier getuigen toegewezen. De advocaat van verdachte verzette zich hier niet tegen. Dit betekent dat vier medewerkers van het Gelre ziekenhuis, te weten een plastisch chirurg, twee verpleegkundigen en een afdelingshoofd, opgeroepen worden om bij de rechter-commissaris te worden gehoord als getuigen.

De heer V.E. wordt verdacht van betrokkenheid bij de verdwijning en dood van autohandelaar Van Ravenhorst. Deze verdween op 29 december 2009. Drie weken later werd hij in de bossen bij Hoog Soeren dood gevonden. Verdachte werd kort na de vermissing van Van Ravenhorst aangehouden.

Vandaag, vrijdag 20 augustus 2010, vond een pro-forma zitting plaats. De zaak zal op 15 oktober a.s. om 9.15 uur worden voortgezet. Dan zullen ook de antwoorden op enkele nog lopende onderzoeksvragen zeer waarschijnlijk bekend zijn.

De rechtbank heeft ook de datum van de inhoudelijke behandeling van de zaak bekendgemaakt. Deze zal, mits het onderzoek is afgerond, kunnen plaatsvinden op 7 januari 2011 met een eventuele uitloop naar 10 januari 2011.

Bron: Rechtbank Zutphen Datum actualiteit: 20 augustus 2010 Naar boven