Politie Rotterdam Rijnmond

CITY RACING

POLITIEREGELING BAVARIA CITY RACING

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zeehavenpolitie Zuid

Datum publicatie: 20-08-2010 12:35

Aanstaande zondag zal Rotterdam voor de 6e keer het toneel zijn van de Bavaria City Racing; het grootste autosportevenement van Nederland. De binnenstad van Rotterdam is dan voor een groot deel afgesloten voor het overige verkeer en zal gereserveerd worden voor de demonstraties van onder andere Formule 1 auto's.

Omdat het Evenement grotendeels gratis toegankelijk is wordt een groot aantal toeschouwers verwacht. Zij worden geadviseerd met het openbaar vervoer te komen. In het geval dat er op bepaalde locaties te grote concentraties van publiek ontstaan dan zal de politie, in nauwe samenwerking met de organisatie van het evenement en stadstoezicht, trachten die te spreiden.

De ervaring leert dat het publiek gebruik maakt van keukentrapjes en stoelen om beter zicht te hebben op het parcours. Ook rolsteigers en zelfgebouwde constructies worden ingezet om de demonstaties beter te kunnen volgen. In het kader van de veiligheid wordt het publiek sterk afgeraden trapjes en stoelen mee te nemen naar het parcours. Zelfgebouwde constructies en rolsteigers worden in ieder geval niet getolereerd. Mocht het namelijk, om wat voor reden dan ook, noodzakelijk zijn grote groepen mensen snel te verplaatsen, dan vormen de rolsteigers en zelfgebouwde constructies mogelijk een gevaar. Als agenten toch zo'n bouwsel zien dan wordt de bouwer gezegd deze af te breken cq te verwijderen. Bij het niet opvolgen van deze maatregel zal er worden bekeurd.

De Algemeen Commandant van de regeling wijst erop dat er, daar waar het mogelijk is, soepel zal worden omgegaan ten aanzien van de inzet van kleine trapjes. Een en ander is echter afhankelijk van de plek en de drukte die daar op dat moment heerst.

Net als bij vele andere evenementen is een groot deel van het Stadscentrum van Rotterdam aangewezen als gebied waar geen alcoholhoudende drank mag worden genuttigd of waar men geen aan-gebroken flessen, blikjes etc met alcoholhoudende drank bij zich mag hebben. Ook tegen overtreding van deze maatregel zal worden opgetreden.