Koninklijk Horeca Nederland

Josée Hannema van restaurant Vis te Hoorn Meest Markante horecaondernemers 2010 van Noord-Holland

Persbericht 20 augustus 2010
Ab en Josée Hannema van restaurant Vis te Hoorn Meest Markante horecaondernemers 2010 van Noord-Holland
Amsterdam, 20 augustus 2010 Ab en Josée Hannema van Restaurant Vis zijn benoemd tot de Meest Markante Horecaondernemers van Noord-Holland 2010. De bekendmaking vond plaats tijdens de Provinciale Toerismedag in Amsterdam. Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland reikte de prijs uit. Namens de jury roemde hij het vakmanschap en de creativiteit van de Hannema's. Deze dag vond plaats tijdens Sail Amsterdam in het gebouw van de Kamer van Koophandel te Amsterdam. Uit twaalf regionale Markant-winnaars wordt de Meest Markante Horecaondernemer van Nederland gekozen. De verkiezing wordt georganiseerd in samenwerking met het vakblad Horeca Entree.

Interieur Restaurant Vis in Hoorn De genomineerden zijn beoordeeld op innovativiteit, professionaliteit, vakmanschap en gastheerschap. Jaap Bond memoreerde namens de jury dat de Hanneama's op alle punten ruim voldoende scoorden. Hoorn kan met recht trots zijn op deze ondernemers. Mede dank zij de restaurants Vis en De Hoornse Kogge neemt Hoorn een steeds belangrijkere plaats in op de culinaire kaart van Nederland.

Al 9 jaar is Ab Hannema eigenaar en chef-kok van De Hoornse Kogge. Nu trekt hij volop de aandacht met zijn restaurant Vis. Een restaurant met wereld allure! Een concept dat verrassend genoemd mag worden. Een restaurant voor een brede doelgroep. Bij de opbouw van de menukaart wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met Vis & Seizoen zonder concessies te doen aan kwaliteit. De inrichting van het restaurant is verrassend. Met een lichte serre, echte chefstables rondom de grote open keuken en een wat chiquer gedeelte achterin. Een prachtig aquarium en een herbarium voor de verse kreeft complementeren het geheel.

Deze winnaars mogen zich een jaar lang de Meest Markante Horecaondernemers van Noord-Holland noemen. Zij doen mee aan de landelijke verkiezing van Koninklijke Horeca Nederland. De landelijke winnaar wordt in 2011 tijdens de Horecava in Amsterdam bekend gemaakt.