Gemeente Rotterdam

Rotterdamse Collegevergadering van 17 augustus 2010

Wethouder Wonen, Ruimtelijke Ordening en Vastgoed

1

17-08

Het college heeft besloten afspraken te maken met Woonstad Rotterdam en de deelgemeente Charlois om samen de wijk te verbeteren. Met het vaststellen van deze afspraken conformeren de partijen zich voor de komende jaren aan hun inzet in de Tarwewijk. Het college stelt de raad voor hier ¤ 50.000 uit te trekken van het ISV3-budget van 10 miljoen dat voor de Mijnkintbuurt bestemd is.

2

17-08

Het college heeft besloten om voor een aantal debiteuren over te gaan tot finale kwijtschelding van de restschuld Gemeentegarantie Eigen Woningen.

Wethouder Financiën, Bestuur en Organisatie, Volksgezondheid en Maatschappelijke Ondersteuning

1

17-08

Het college heeft besloten de vergoeding voor het reizen tussen woning en werk te plaatsen in het keuzemodel van de arbeidsvoorwaarden voor medewerkers van de gemeente Rotterdam. De onbelaste vergoeding voor het reizen tussen woning en werk kan zo op verzoek van de medewerker worden verhoogd tot het maximaal fiscaal vrijgestelde bedrag in ruil voor een verlaging van de belaste eindejaarsuitkering. Door deze uitruil van arbeidsvoorwaarden kan door de medewerker een fiscaal voordeel worden genoten zonder dat daar voor de werkgever kosten aan zijn verbonden.

Schriftelijke vragen

Het college heeft de beantwoording vastgesteld van de schriftelijke vragen van:


*

het raadslid mw. S. Belhaj (D66) over wantoestanden binnen Stadstoezicht.


*

het raadslid H.C. van Schaik (LeefbaarRotterdam) over overlast en bedreiging door Antilliaanse jongeren op de Strevelsweg.


*

het raadslid A. Bonte (GroenLinks) over het vergassen van stadsduiven door de Roteb.


*

de raadsleden drs. ing. R.A.C.J. Simons (Leefbaar Rotterdam) over beleid met betrekking tot kermissen in Rotterdam.


*

het raadslid C.G.J. Verbrugge (PvdA) over bereikbaarheid tijdens Bavaria City Racing 2010.




Gemeente Rotterdam