Stadsdeel Amsterdam-Noord

Grofvuilinzameling n keer per maand

Vanaf 1 september aanstaande wordt grofvuil in Noord nmaal in de maand ingezameld in plaats van wekelijks. De nieuwe inzameldag is afhankelijk van de wijk waar u woont. Als u op een andere dag dan de ophaaldag grofvuil kwijt wil, kunt u het brengen naar het Afvalpunt Papaverweg. Zes dagen per week kunt u het daar gratis kwijt. Als uw auto niet groot genoeg is, kunt u bij het Afvalpunt gratis een aanhangwagen lenen. Bel 020 637 07 12. En nog bruikbare spullen kunt u aanbieden bij de Kringloopwinkel De Lokatie. Die haalt het gratis op.

Willem Paquay, portefeuillehouder Leefomgeving: "Het minder vaak inzamelen van grofvuil is een noodzakelijke bezuinigingsmaatregel die de komende vier jaar 2 miljoen euro moet opleveren. Noord moet in die periode 11,1 miljoen euro bezuinigen. We houden in de beginperiode goed in de gaten of we met zijn allen in Noord snel wennen aan de maandelijkse inzameldag. Als het zwerfvuil zich ophoopt nemen we extra maatregelen."

Ophaalwijken
Amsterdam-Noord telt vanaf 1 september 26 ophaalwijken voor grofvuil. Elke wijk heeft zijn eigen maandelijkse ophaaldag. Welke dag dat voor uw wijk is, staat in de folder die u vanaf half augustus in uw brievenbus vindt. U vindt de informatie ook hier

Het aanbieden blijft hetzelfde: u zet het grofvuil op uw stoep op een plek waar de vrachtwagen met grote happer bij kan. Niet bij bomen en ook niet op ondergronds containers. Die kunnen anders niet geleegd worden.
Ook de ophaaltijden veranderen niet: u zet het grofvuil buiten op de avond voor de inzameldag vanaf 21.00 uur tot de ochtend van de inzameldag 7.30 uur.

Hergebruik
Kringloopwinkel De Lokatie haalt bruikbare spullen gratis bij u aan huis op. Zo krijgt uw oude bankstel of eettafel een tweede leven. Heeft u nog bruikbare spullen: bel dan met De Lokatie, tel. 020 463 11 15. Mailen mag ook: of info@delokatie.org

Handhaving
Vanaf 1 september gaan de handhavers op straten en pleinen extra controleren. Als u grofvuil verkeerd aanbiedt, krijgt u een boete van minimaal EUR 60,00. Riskeer geen boete en biedt het grofvuil op de juiste dag, de juiste plek en op het juiste tijdstip aan. Of breng het naar het Afvalpunt.

Voor 26 augustus valt bij u de nieuwe folder over grofvuil bij u in de bus. Wanneer u na 26 augustus de folder niet ontvangen hebt, kunt u bellen met publieksvoorlichting, tel 634 94 52.