Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC)

Trombosedienst Leiden

Kwaliteitskeurmerk voor Trombosedienst Leiden

Publicatiedatum: 20 augustus 2010 | PERSBERICHT Aandachtsgebieden: Patiënt en zorg, Onderwijs en opleidingen, Werken bij

Deze maand is de Trombosedienst Leiden en Omstreken ISO-gecertificeerd. Een team van onafhankelijke deskundigen heeft geoordeeld dat de trombosedienst goede kwaliteit levert en patiëntveiligheid voorop stelt. Naast het verkrijgen van dit kwaliteitskeurmerk is er ook een klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Patiënten en familieleden bleken zeer tevreden over de informatieverstrekking, het personeel, de behandeling en het aantal prikpunten. `Wij zijn verheugd met deze opstekers. Dit bevestigt dat we op de goede weg zijn onze diensten voor patiënten te optimaliseren', aldus directeur Felix van der Meer

Voorlichtingsavonden
De Trombosedienst start het nieuwe seizoen met enkele voorlichtingsavonden in Leiden en Alphen aan de Rijn. Op deze avonden worden nieuwe patiënten en partners ingelicht over de trombosebehandeling en alle bijkomende aspecten. Op dinsdag 31 augustus en dinsdag 28 september bent u vanaf 19.30 uur tot 21.30 uur van harte welkom in collegezaal 4 van het LUMC (Gebouw 1, Hoofdgebouw). Meer informatie en aanmelden vindt u op www.trombosedienst-leiden.nl . Ga vervolgens naar `voor de patiënt'.

Avondpoli
Voor patiënten die - bijvoorbeeld vanwege hun werk - overdag niet in staat zijn om naar de trombosedienst te komen, is er elke woensdag een avondpoli in het Poortgebouw te Leiden, van 18.30 tot 19.30 uur. Om patiënten elders in de regio van dienst te zijn, is vanaf april 2010 ook in Alphen aan de Rijn een avondpoli ingesteld, op maandagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

Samenwerking
De Trombosedienst Leiden is een zelfstandige stichting, die deel uitmaakt van de LUMC-groep. Zo is er in samenwerking met de afdeling Trombose & Hemostase van het LUMC een promotieplaats voor een arts. Daarnaast werken het LUMC en de Trombosedienst samen aan wetenschappelijk onderzoek.