Ministerie van Defensie

Videoserie over de marine gelanceerd tijdens Sail

20 augustus 2010, 13.10 uur

Op het fregat Hr. Ms. Tromp is vandaag de eerste aflevering van een online videoserie over de marine vertoond. `Midden in de marine' laat zien hoe 6 jonge militairen leven en werken aan boord van de Tromp tijdens de antipiraterij-missie Atalanta.

Het fregat, net terug van zijn missie voor de Somalische kust, is tijdens Sail het vlaggenschip van de marine. Een goede gelegenheid voor het lanceren van de documentaire, vindt regisseuse Nelleke Koop. Samen met haar team, 4 net afgestudeerde oud-studenten van de Film- en Televisieacademie, maakte zij wekenlang opnamen aan boord van de Tromp. "De kans om in zo'n gesloten wereld te rond te kijken is uniek", aldus Koop.

Hoofdpersonen

De vertoning van de eerste video vond plaats in de hangaar op het fregat Hr. Ms. Tromp. Foto: ministerie van Defensie

In de videoreeks is onder anderen Jack te zien, matroos bij de Technische Dienst, voor wie dit zijn eerste missie is. Ranggenoot Brian is ook één van de hoofdrolspelers. Hij is bestuurder van de supersnelle rubberboot, de zogenoemde Rhib, en heeft op het dek een eigen ruimte onder zijn hoede.

Online

De serie bestaat uit 7 afleveringen met elk een eigen thema. Hoogtepunt in de reeks is de bevrijding van de Duitse tanker Taipan uit handen van piraten. De documentaireserie is vanaf vandaag te volgen op de website www.middenindemarine.nl