Gemeente Achtkarspelen


Froukje Schregardus wint fotowedstrijd Achtkarspelen

Donderdag 19 augustus heeft burgemeester Tjeerd van der Zwan de prijswinnaars bekend gemaakt van de fotowedstrijd die afgelopen voorjaar in Achtkarspelen gehouden is. Deze fotowedstrijd werd georganiseerd om foto's te verzamelen voor de nieuwe gemeentegids. In totaal zijn bijna 180 foto's ingestuurd die kenmerkend zijn voor de gemeente Achtkarspelen.

De beoordeling van de foto's is niet alleen door de officiële jury gedaan. Inwoners van de gemeente konden op www.achtkarspelen.nl twee weken lang stemmen op hun favoriete foto. Uit deze eerste selectie door de inwoners werden de finalisten bepaald. De jury heeft daarna deze selectie onder de loep genomen en is gekomen tot de volgende prijswinnaars.

De eerste prijs is gewonnen door Froukje Schregardus uit Twijzel voor een foto van het beeldje Date dat in Twijzel staat. Deze foto staat op de omslag van de nieuwe gemeentegids. De tweede prijs is voor Tabe Hoogsteen uit Surhuisterveen. Zijn foto laat een weiland aan de Blauwhuisterweg in Surhuisterveen zien. De derde prijs is voor Robert Erdok uit Surhuisterveen. Hij heeft een kenmerkende boerderij uit de gemeente op de foto gezet. Deze, maar ook andere ingezonden, foto's zijn terug te vinden in de gemeentegids van de gemeente Achtkarspelen. Deze wordt in de week van 23 augustus huis aan huis wordt verspreid.

De prijswinnaars ontvingen hun foto op een canvasdoek en een cheque ter waarde van EUR 75, EUR 50 of EUR 25 voor respectievelijk de eerste, tweede en derde prijs. De geldprijzen zijn mede mogelijk gemaakt door Akse Media, de uitgever van de gemeentegids.
Burgemeester Tjeerd van der Zwan, Tabe Hoogsteen, Froukje Schregardus en Robert Erdok Burgemeester Tjeerd van der Zwan, Tabe Hoogsteen, Froukje Schregardus en Robert Erdok