Gemeente Bergambacht


Weerbaarheidtraining voor tieners

---

In september start de weerbaarheidtraining voor tieners van 11-14 jaar uit Bergambacht.
Er gebeurt veel in het leven, en hoofd, van tieners. Van de betrekkelijk veilige basisschool naar het nieuwe voortgezet onderwijs. Weer opnieuw je plekje vinden.
Tieners kunnen in een negatieve spiraal terecht komen. De cursus wordt gebruikt om de negatieve spiraal te doorbreken en een positieve ontwikkeling van het zelfbeeld en zelfvertrouwen te bevorderen. In een veilige omgeving wordt getracht de tieners succeservaringen te laten opdoen, zodat er een proces van gedragsverandering op gang wordt gebracht.

De trainingen bestaan uit een combinatie van oefeningen en spel dat is toegespitst op de belevingswereld van kinderen en tieners.

De gehele cursus duurt acht weken en duurt 1,5 uur per week. De training is voor meiden en jongens van 11 t/m 14 jaar.

Ouders betalen 25, - voor deze training. Ouders van tieners die niet uit Bergambacht komen betalen een eigen bijdrage van 125, - De training start op maandag 6 september. En vervolgens op maandag 13, 20, 27 september en maandag 4, 11 en 25 oktober en maandag 1 november.

Voor vragen en aanmelden kunt u contact opnemen met jongerenwerker Ilona van Elswijk, tel. 06- 18995154 of ilonavanelswijk@stjjmh.nl De training wordt georganiseerd vanuit JONG&ZO Adviesbureau, een onderdeel van Stichting Jeugd-en Jongerenwerk Midden-Holland in opdracht van de gemeente Bergambacht.


---