Politie Noord-Holland-Noord

Berichten van vrijdag 20 augustus

Alkmaar, 20-08-2010 o 14.45 uur

Aanpak huiselijk geweld

Alkmaar, vrijdag 20 augustus 2010.

De aanpak van geweld in het algemeen en huiselijk geweld in het bijzonder is een speerpunt van de Politie Noord-Holland Noord. Samen met partners zoals het steunpunt huiselijk geweld en de gemeenten worden regelmatig maatregelen genomen, zoals een huisverbod. De politie werkt volgens vaste protocollen. Daarbij geldt dat in de meeste heterdaadsituaties de verdachte wordt aangehouden.

In de afgelopen 24 uur hebben zich weer enkele gevallen van geweld in de relationele sfeer voor gedaan;

Man mishandelt zijn partner

Alkmaar, vrijdag 20 augustus 2010.

Gisteravond, rond 20.30 uur kreeg de politie de melding dat een vrouw in haar woning zou worden geslagen door haar 36-jarige vriend uit Alkmaar in het bijzijn van haar kleine kinderen. Eén van de kinderen deed de deur voor de agenten open. De vrouw claimde een klap in haar gezicht te hebben gehad en de man werd aangehouden. Hij werd voor de nacht ingesloten en vanmorgen gehoord. Hij ontkent het feit te hebben gepleegd. Er is een proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

Dochter slaat moeder

Bovenkarpsel, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 13.00 uur werd de politie geroepen bij een ruzie tussen een moeder en haar zelfstandige 23-jarige dochter uit Bovenkarspel. In de woning van de moeder hadden ze ruzie gekregen en daarbij waren de dames elkaar in de haren gevlogen. De moeder kreeg daarbij een klap en belde de politie. De dochter is meegegaan naar het bureau waar ze een verklaring heeft afgelegd en een proces-verbaal tegen haar is opgemaakt.

Zoon gaat moeder te lijf

Den Helder, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 16.00 uur werd een 15-jarige jongen uit Den Helder thuis aangehouden nadat hij zijn moeder fysiek te lijf was gegaan. De vrouw kreeg klappen en schoppen van haar zoon die gedragsproblemen heeft. De jongeman is tijdelijk uit huis geplaatst en tegen hem is een proces-verbaal opgemaakt.

Man mishandelt ex-vriendin

Alkmaar, vrijdag 20 augustus 2010.

Gistermiddag rond 16.30 uur kreeg de politie de melding van een 20-jarige vrouw uit Alkmaar dat haar 19-jarige ex-vriend haar woning was binnen gedrongen en haar had mishandeld. Daarna was de jongeman vertrokken.

De vrouw stond onder de douche toen haar ex-vriend binnen kwam. Hij vernielde een ruit van de douchedeur en bedreigde haar met een stuk glas en later met een mes. De vrouw kreeg enkele vuistslagen waarna de man vertrok. Hij kon korte tijd later elders door de politie worden aangehouden. Hij is in afwachting van zijn verhoor opgesloten in een politiecel. Vanmiddag is hij met een proces-verbaal op zak heengezonden.

Auto rijdt tegen geparkeerde snorfietsen

Alkmaar, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 20.00 uur reed een 28-jarige automobilist uit Alkmaar op het Verdronkenoord tegen een geparkeerde snorfiets aan waardoor deze tegen een andere snorfiets viel. De 22-jarige eigenaar van de snorfiets uit Alkmaar was hier getuige van en rende achter de auto aan. Hij zag kans de kentekenplaat van de langzaam doorgereden auto af te trekken zodat hij tenminste iets had van de dader. Die bracht vervolgens zijn auto tot stilstand en wachtte met de benadeelde de komst van de politie af. De automobilist bleek alcoholhoudende drank gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau net op de grens van de maximale toegestane 220 ug/l en kreeg een proces-verbaal.

Beginnende bestuurders bekeurd

Den Helder, vrijdag 20 augustus 2010.

Rond 00.30 uur werd op de Marsdiepstraat bij een routinecontrole een 39-jarige automobilist uit Den Helder aangehouden. Hij bleek teveel gedronken te hebben. Hij blies aan het bureau 220 ug/l (tot 90 toegestaan voor een beginnend bestuurder). Een jaar geleden is hij ook al eens aangehouden voor het rijden met drank op. Er is opnieuw een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

Den Helder, vrijdag 20 augustus 2010.

Rond 02.15 uur werd op de Fabrieksgracht een 21-jarige snorfietser uit Den Helder gecontroleerd op drankgebruik. De man had te diep in het glaasje gekeken en blies, als beginnend bestuurder, aan het bureau 335 ug/l (tot 90 toegestaan). Hij kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van enkele uren.

Man met valse bromfietsplaten probeert te ontkomen

Hoorn, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 15.20 uur zag een agent op de Lijster een 22-jarige man uit Den Helder zonder helm op een bromfiets rijden. Toen de agent de bestuurder staande wilde houden ging hij er even vandoor maar daarbij verloor hij de macht over het stuur en ging onderuit. Hij kon worden aangehouden en toen bleek dat hij reed zonder rijbewijs, zonder verzekering en met een valse kentekenplaat en mogelijk met een van diefstal afkomstige scooter. Tegen de man wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Aanhouding na veroorzaken geluidsoverlast

Alkmaar, vrijdag 20 augustus 2010.

Rond 03.00 uur werd een bij zijn woning aan de Graalstraat een 44-jarige man uit Alkmaar aangehouden na het veroorzaken van geluidsoverlast vanuit zijn woning. Agenten sommeerden hem zijn muziek zachter te zetten maar de bewoner werkte daar niet aan mee. Hij wilde de voordeur voor de agenten dicht smijten maar zij konden dat met hun voet voorkomen. Hierna werd de veroorzaker aangehouden. Hij werd meegenomen naar het bureau en kreeg een proces-verbaal.

Verdachte aangehouden wegens belediging

Alkmaar, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 16.00 uur werd een 44-jarige man uit Alkmaar op de Noorderkade gecontroleerd omdat hij mogelijk betrokken zou zijn bij een bedreiging. Hiervan bleek niets maar hij was wel gepikeerd dat de agenten hem controleerden. Hij barstte in woede uit en schold de agenten publiekelijk uit. Hij maakte een verwarde indruk en werd aangehouden. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hij is contact gebracht met de hulpverlening.

Kat mogelijk vergiftigd

Heerhugowaard, donderdag 19 augustus 2010.

De wijkagent in Heerhugowaard heeft een melding ontvangen van een vrouw aan de Van Bruggenlaan die vermoedt dat haar kat is vergiftigd. Het beestje is vorige week overleden vermoedelijk als gevolg van het eten van rattengif. De vrouw heeft vorig jaar ook al een kat verloren die symptomen vertoonde die leken op overlijden na het eten van het giftige goedje. Ze vraagt zich af of meer kattenbezitters in de buurt hier slachtoffer van zijn. Tips kunnen naar de politie in Heerhugowaard via het telefoonnummer 0900-8844.

Dief binnen via onafgesloten schuifpui

Heiloo, donderdag 19 augustus 2010.

Rond 11.00 uur werd een 15-jarige meisje die uit lag te slapen in haar ouderlijke woning aan de Heerenweg opgeschrikt door een vreemde man die haar slaapkamer binnen kwam. De man maakte zijn excuses en liep naar beneden en verdween. Kort hierna ontdekte het meisje samen met haar naar huis gekomen moeder dat er een duur gouden horloge en een dure ring waren weggenomen uit een kistje op een andere slaapkamer.

De dader is vermoedelijk binnen gekomen door de niet afgesloten schuifpui. Het ging om een ongeveer 40-jarige blanke man met kort donkerblond onverzorgd haar. Hij was ongeveer 1,90 meter lang en had donkere wenkbrauwen. Hij droeg vieze donkere werkkleding. Getuigen die informatie over deze man kunnen verschaffen worden verzocht te bellen met de politie in Heiloo via 0900-8844.

Roodlicht controle

Heiloo, donderdag 19 augustus 2010.

Tussen 16.00 en 18.00 uur heeft de politie een controle gehouden bij het verkeerslicht op de Kennemerstraatweg. Vier automobilisten kregen een bekeuring van 160 euro voor rijden door rood. Wanneer een automobilist door rood licht rijdt is de kans op dodelijke afloop bij een aanrijding voor een voetganger of fietser bij een snelheid van 35 km/u 5%, bij 50 km/u 45% en bij 65 km/u 85%. Door rood licht rijden kan dus, afhankelijk van de snelheid, levensgevaarlijk zijn. Mensen die door rood rijden geven vaak gas bij en bereiken soms nog hogere snelheden.

Bij de controle werden ook drie automobilisten bekeurd omdat zij handeld belden. Dat leverde hen een boete van eveneens 160 euro op. Tenslotte kregen twee automobilisten een bon van 90 euro omdat ze de autogordel niet om hadden. Bij aanrijdingen neemt het letselrisico met 50% af wanneer de gordel gedragen wordt en er is een airbag in de auto.

Snelheidscontrole

In de avonduren werd, eveneens op de Kennemerstraatweg, een snelheidscontrole gehouden. Daarbij passeerden 1582 motorvoertuigen het controlepunt waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan. 194 van hen reden sneller en de hoogst gemeten snelheid was 76 km/u. De overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

116 binnen de bebouwde kom

Alkmaar, donderdag 19 augustus 2010.

In de middaguren heeft de politie de snelheid van het verkeer gemeten op de Zeswielen op een punt binnen de bebouwde kom waar maximaal 50 km/u is toegestaan. Er passeerden 1884 voertuigen van wie er 128 te snel reden. De hoogst gemeten snelheid was maar liefst 116 km/u. De overtreders zijn gefotografeerd en krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Lasercontroles

Zwaagdijk, donderdag 19 augustus 2010.

In de middaguren werd een snelheidscontrole gehouden op de Zwaagdijk ter hoogte van de kerk in Zwaagdijk-Oost. Dit is een plaats binnen de bebouwde kom waar een maximum snelheid van 50 km/u is toegestaan. Tien automobilisten reden te snel, werden staande gehouden en kregen een bon. De hoogst gemeten snelheid was 76 km/u.

Hoorn, donderdag 19 augustus 2010.

In de avonduren werd de snelheid gecontroleerd van het verkeer op de Weel, gelegen binnen de bebouwde kom. Daar waar 50 kilometer per uur is toegestaan reden 5 automobilisten te snel. De hoogst gemeten snelheid was 78 km/u.

11 % te snel

Heerhugowaard, donderdag 19 augustus 2010.

Tussen 13.45 en 16.00 uur werd een radarsnelheidscontrole gehouden op de Rustenburgerweg, gelegen binnen de bebouwde kom. Er passeerden 908 motorvoertuigen waarvan er 99 te snel gingen. De hoogst gemeten snelheid was 87 km/u. De overtredingen zijn fotografisch vastgelegd en de overtreders krijgen een acceptgirokaart thuis gestuurd.

Verdachte haalt buurt uit slaap

Alkmaar, vrijdag 20 augustus 2010.

Een 23-jarige man uit Roemenië is vrijdagmorgen rond 06.00 uur aangehouden op de Bannewaard wegens autodiefstal. Een kompaan van de man wist ter ontkomen.

Agenten zagen rond 03.50 uur een auto rijden op de Noorderkade. Deze reed erg langzaam en slingerde over de weg. De agenten gaven de bestuurder bij het spoor, bij de Zijperstraat, een stopteken om het voertuig te controleren. De bestuurder stopte, stapte samen met zijn passsagier uit en liep in de richting van de agenten. Zij draaiden zich echter opeens om, sprongen in de sloot en vluchtten de woonwijk in.

Er werd gezocht met meerdere politie-eenheden. Een politiehond sloeg aan vlakbij een tuinmuurtje. Hier werd in een nis de bestuurder van de auto aangetroffen. De man klom echter over de tuinmuur en klom via een dak van een serre op het dak van een woning. De man liep ongeveer twee uur heen en weer over verschillende daken. Veel buurtbewoners werden hierdoor uit hun slaap gehaald. Uit voorzorg kwamen een ambulance, een ladderwagen van de brandweer en een aanhoudingsteam ter plaatse.

Uiteindelijk sprong de verdachte van een dak van twee meter naar beneden. Hierbij verbrijzelde hij zijn enkel. Hij probeerde wederom via de sloot bij de Zijperstraat weg te vluchten. Een medewerker van het aanhoudingsteam vatte hem echter in de kraag. Hij werd aangehouden. De man moest naar het ziekenhuis ter behandeling van zijn beenletsel.

De auto waarin de twee verdachten zaten bleek donderdagnacht gestolen te zijn in Alkmaar. In het voertuig werden allemaal gestolen spullen aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in, ook naar de voorvluchtige man.