Politie Hollands Midden

Katwijk - Rijden zonder rijbewijs

Katwijk, 20-08-2010 o De politie heeft een 41-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden nadat hij zonder rijbewijs een auto bestuurde.

De man zat in een stilstaande auto achter het stuur toen hij werd gezien door een motoragent. Het was de motoragent bekend dat hij geen geldig rijbewijs had en hij waarschuwde hem om niet te gaan rijden. De man zou het rijden overlaten aan een vriendin die erbij was.

Op de vlucht Even later zag de motoragent de man toch rijden en ging er achteraan. De bestuurder verhoogde zijn snelheid aanzienlijk om aan de motoragent te ontkomen en overtrad verschillende andere verkeersregels in zijn vlucht. Hij reed bij de kruising van de Bintlaag/ Hoorneslaan door roodlicht en nam de rotonde bij de Biltlaan/ Rijnsoever linksom. Uiteindelijk gaf de bestuurder zich gewonnen en stopte bij een bushalte op de Biltlaan. De bestuurder is direct aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. In zijn fouillering trof de politie bolletjes harddrugs aan, deze zijn in beslag genomen.

Tegen de 41-jarige bestuurder wordt proces-verbaal opgemaakt voor het rijden zonder rijbewijs, gevaarlijk rijgedrag en bezit van harddrugs.