Gemeente Lansingerland

Sporthal De Zijde tot dinsdag dicht
wateroverlast trampolinebak sporthal de Zijde

De sporthal met de gymzalen en de turnhal in sportcomplex De Zijde aan de Randweg West te Bergschenhoek blijven in ieder geval tot en met maandag gesloten.

Donderdag 19 augustus rond het middaguur is een persleiding van het buiten gelegen hoofdriool losgeschoten waardoor een groot deel van de begane grond in sportcomplex De Zijde onder rioolwater is komen te staan.

Pas wanneer onderzoek heeft uitgewezen dat er geen gevaar dreigt voor de volksgezondheid, gaat de sporthal weer open. Dit is op zân vroegst dinsdag 24 augustus.
Alle gebruikers zijn geïnformeerd en mocht een gedeelte van het pand onverhoopt langer dicht blijven dan horen de gebruikers dat zo spoedig mogelijk.

Turnzaal
De turnzaal heeft het meest geleden onder de wateroverlast. Zo heeft het water zich via de stiksels in de valbeveiligingen een weg gebaand naar de bovenkant van de matten en is alle tapijt doordrenkt met het vervuilde water.
De zaal moet om die reden helemaal bacteriologisch worden gereinigd en de matten zullen wellicht vervangen moeten worden. Deze zaal zal dan ook langer dicht zijn.
Voor de vijf betrokken verenigingen wordt een alternatief gezocht.

Inmiddels is de verzekeringsmaatschappij ingelicht en is die verzocht een advies voor de te nemen vervolgstappen op te stellen. kleedruimte sporthal de zijde onder water