Politie Rotterdam Rijnmond

BEWARING GESTELD

VERDACHTEN ZEDENZAAK IN BEWARING GESTELD

Feijenoord-Ridderster Korps / overig Noord Oost Rotterdam-Centrum Rotterdam-West RRD Waterweg-Noord Zuid

Datum publicatie: 20-08-2010 15:09

ROTTERDAM-DELFSHAVEN - De twee mannen uit Hoogvliet (24 en 28 jaar) die deze week werden aangehouden op verdenking van een ernstig zedenmisdrijf zijn door de rechter-commissaris in bewaring gesteld.

De twee verdachten werden deze week in Hoogvliet aangehouden. Zij worden verdacht van het seksueel misbruik van een 15-jarig meisje uit Capelle aan den IJssel in een woning aan de 1e IJzerstraat. Dit vond in de nacht van 19 op 20 juni plaats.

Begin augustus werd de eerste verdachte van dit zedenmisdrijf, een 25-jarige Rotterdammer, gearresteerd. De raadkamer van de rechtbank Rotterdam heeft afgelopen woensdag de voorlopige hechtenis van de Rotterdammer met 90 dagen verlengd.

De betrokkenheid van de drie verdachten in het ernstige seksuele misbruik van een 12-jarige meisje uit Nijmegen in de week van 16-23 juli wordt nader onderzocht.

De zaak heeft in de directe omgeving van de 1e IJzerstraat voor veel beroering gezorgd. Volgende week zullen de bewoners een brief met nadere informatie krijgen. Ook daarin komt een oproep aan mogelijke slachtoffers.

Een team van 19 rechercheurs zet het onderzoek naar verdachten van het misbruik van de minderjarige meisjes onverminderd voort. Tijdens het onderzoek zijn (bij)namen van verdachten bekend geworden. De politie verwacht dan ook op korte termijn meer verdachten aan te houden zodat hun identiteit bekend is.

De politie verzoekt slachtoffers van (zeden)misdrijven om altijd aangifte te doen. Zo ook als er meisjes zijn, die in de omgeving van de
1e IJzerstraat het slachtoffer zijn geworden van een zedenmisdrijf. Zij worden verzocht contact op te nemen met het rechercheteam op 0800-7444422.

Update op bericht: WEDEROM ARRESTATIE IN ZEDENZAAK; MEER AANHOUDINGEN VERWACHT