Nederlandse Tafeltennisbond


Trinko Keen benoemd tot algemeen directeur Jeugdsportfonds Nederland 20-8-2010

Trinko Keen is sinds een jaar in dienst bij het Jeugdsportfonds Nederland als zakelijk directeur en is per 15 augustus benoemd tot algemeen directeur. Harrie Postma heeft het Jeugdsportfonds ruim tien jaar geleden opgericht en was de laatste drie jaar directeur. Dankzij de formidabele groei van het fonds gedurende de laatste jaren is verdere professionalisering noodzakelijk.

Trinko Keen (Lid van verdienste NTTB) is benoemd tot algemeen directeur Jeugdsportfonds. (FOTO: © Manfred Schillings / NTTB)

`Het is een goed moment voor een wissel, het Jeugdsportfonds gaat de volgende fase in en ik wil me weer volledig richten op fondsenwerving en de politieke contacten', aldus Postma. Harrie Postma wordt vanaf hetzelfde moment Directeur Fondsenwerving en zal zijn netwerk en enthousiasme maximaal blijven inzetten om daarmee bij te dragen aan de verdere groei van het fonds.

Keen (38) was jarenlang het boegbeeld van de Nederlandse tafeltennissport en deed mee aan drie Olympische Spelen. De laatste jaren was hij voorzitter van de Atletencommissie van NOC*NSF en bestuurslid van deze sportkoepel. Op dit moment is Keen lid van het topsportteam van het Olympisch Plan en ambassadeur van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en Sociale zaken in het kader van het Europese jaar van de bestrijding van armoede en sociale uitsluiting.

`Het werk bij het Jeugdsportfonds is zeer dankbaar, ik heb in mijn leven van dichtbij kunnen zien en voelen wat een sportvereniging voor mensen in het algemeen en kinderen in het bijzonder kan betekenen', aldus Keen. `Het Jeugdsportfonds kan door haar eenvoudige methode waarin leraren, jeugdhulpverleners en andere professionals rondom kinderen, aanvragen kunnen indienen, groepen kinderen bereiken die moeilijk te bereiken zijn', vervolgt Keen. Het werk van het Jeugdsportfonds sluit direct aan bij de ambities uit het Olympisch Plan aangaande de stijging van de sportparticipatie en bij de ambities van de overheid om de participatie van kinderen te vergroten.

Door rechtstreeks de contributie aan de sportvereniging over te maken en vaak ook de kosten van de sportkleding te vergoeden, ondersteunde het Jeugdsportfonds in 2009 meer dan 12.000 kinderen waarvan de ouders niet in staat waren het sporten van hun kind te betalen. Het Jeugdsportfonds werkt samen met 30 lokale en provinciale Jeugdsportfondsen.

In totaal zijn er meer dan 110 gemeenten aangesloten bij het Jeugdsportfonds. De verwachting is dat het aantal kinderen dat in 2010 ondersteund gaat worden zeker met 20% zal stijgen ten opzichte van 2009. In Nederland leven ongeveer 343.000 kinderen in gezinnen, waar geen geld is om het lidmaatschap van een sportvereniging te betalen. Voor deze groep kinderen zet het Jeugdsportfonds zich in immers `Alle kinderen moeten kunnen sporten'.

NTTB/persbericht Jeugdsportfonds