Gemeente Alphen aan den Rijn

geregeld, de minimaregelingen zijn verbeterd en vereenvoudigd

Iets extras zo geregeld, de minimaregelingen zijn verbeterd en vereenvoudigd

.jpg?hid=img;w=200] Om de dienstverlening te verbeteren, maar ook door wetswijzigingen zijn de regelingen voor chronisch zieken en gehandicapten, ouderen, jongeren en de witgoedregelingen aangepast. Ook zijn er veranderingen in de bijzondere bijstand bij medische kosten.

De bedragen van de minimaregelingen gaan per 1 juli 2010 omhoog. De Ouderenregeling wordt vaker automatisch toegekend. Daarnaast wordt de witgoedregeling voor mensen met een WWB-uitkering met arbeidsplicht al na drie jaar in plaats van na vijf jaar toegankelijk. Ook komt er een nieuwe Jonge gezinnenregeling voor zwemlessen. Schoolgaande kinderen krijgen vanuit de PC-regeling voortaan een computer in plaats van de keuze tussen computer en geld. Een aantal voorzieningen gericht op de maatschappelijke participatie van schoolgaande kinderen wordt met de nieuwe regeling in natura verstrekt. Dit is om te garanderen dat geld bestemd voor kinderen ook echt aan hen besteed wordt en niet voor andere doeleinden gebruikt wordt.

Een aantal vergoedingen voor bijzondere en noodzakelijke medische kosten wordt uitgebreid en de uitvoering wordt sterk vereenvoudigd. Nieuw is ook, dat cliënten wordt gevraagd zich in het jaar na de aanvraag te verzekeren voor de medische kosten via een aanvullende ziektekostenverzekering.

Afhankelijk van nieuwe wetswijzigingen en verdere voorstellen tot verbetering van de dienstverlening, worden regelingen in de toekomst mogelijk aangepast.

© Gemeente

Alphen aan den Rijn

Stadhuisplein 1

2405 SH Alphen aan den Rijn

Tel: 14 0172

Fax: (0172) 46 55 64

gemeente@alphenaandenrijn.nl

Postbus 13, 2400 AA

Alphen aan den Rijn