Gemeente Barendrecht

Ondanks voorbereidingen nog altijd geen definitief besluit over CO2-opslag

BARENDRECHT (vrijdag 20 augustus 2010) - Vanaf maandag 23 augustus 2010 ligt op diverse plaatsen de notitie van het Rijk ter inzage, met daarin het voornemen om te komen tot de opslag van CO2 onder Barendrecht. De gemeente Barendrecht hecht eraan te benadrukken dat dit niet betekent dat het project ook echt doorgaat.

Deze notitie is een van de stappen van de demissionaire ministers van EZ en VROM in het voorbereidingstraject. De hele planning is opgenomen in een brief die demissionair minister Van der Hoeven (EZ) in juli heeft gestuurd aan de Tweede Kamer. In deze brief wordt echter ook gemeld dat dit kabinet geen onomkeerbare stappen zal zetten in dit project.

'Het wordt er allemaal niet echt duidelijker op voor de inwoners van Barendrecht', aldus wethouder Stephanie ter Borg. 'De voorbereidingen gaan gewoon door, maar er is dus nog helemaal geen definitieve beslissing. Het onderwerp is in de nieuwe Tweede Kamer nog niet eens besproken. Dat is dan ook de reden dat wij bij informateur Opstelten hebben aangedrongen om snel duidelijkheid te bieden en het project te schrappen.' VVD-fractievoorzitter Mark Rutte zei in mei nog op Radio Rijnmond tegen het CO2-project te zijn.

De notitie van het Rijk ligt vanaf maandag ter inzage bij onder andere het gemeentehuis van Barendrecht. Tot 4 oktober kunnen inwoners van Barendrecht een zienswijze indienen.