Ingezonden persbericht


Published: 17:30 CEST 20-08-2010 /Thomson Reuters /Source: Ageas /XBRU: TICKER AGS /ISIN: BE0003801181 Ageas en UBS AG - Kennisgeving

In het kader van de transparantievereisten, heeft UBS AG op 16 augustus 2010 een kennisgeving ingediend waarin wordt aangegeven dat hun belang op 9 augustus 2010 onder de statutaire drempel van 3% van de door Ageas uitgegeven aandelen is gekomen.

Een kopie van de kennisgeving is als bijlage bij dit persbericht gevoegd.

De door Ageas ontvangen kennisgevingen zijn beschikbaar op de website van Ageas in de rubriek 'Investor Relations - Het aandeel - Transparantievereisten' (http://www.ageas.com/nl/Pages/transparantievereisten.aspx).

Ageas is een internationale verzekeringsmaatschappij die kan terugblikken op ruim 180 jaar vakkennis en ervaring. Als één van de 20 grootste verzekeraars van Europa heeft Ageas ervoor gekozen om zich toe te spitsen op Europa en Azië, twee regio's die samen het grootste deel van de wereldwijde verzekeringsmarkt vormen. De activiteiten van de groep zijn ondergebracht in vier Business Units: België, het Verenigd Koninkrijk, continentaal Europa en Azië. In België is de maatschappij via AG Insurance de onbetwistbare marktleider in zowel individuele levensverzekeringen als employee benefits, en één van de topspelers in niet-leven. Ageas is eveneens sterk aanwezig in het Verenigd Koninkrijk, als derde grootste verzekeraar voor personenwagens. De maatschappij heeft ook dochterondernemingen in Frankrijk, Duitsland, Turkije, Oekraïne en Hongkong. Daarnaast onderscheidt Ageas zich door het uitbouwen van partnerships met sterke financiële instellingen en belangrijke distributeurs in andere markten en door succesvolle partnerships in Luxemburg, Italië, Portugal, China, Maleisië, India en Thailand. Ageas stelt meer dan 11.000 mensen tewerk en int jaarlijks ongeveer 16 miljard euro premie-inkomsten.