Politie Hollands Midden

Leiden - Gestolen auto terug, verdachte spoorloos

Leiden, 20-08-2010 o Een gestolen auto uit Rotterdam werd door de eigenaar teruggevonden op een handelsite op internet. De splinternieuwe Volkswagen werd voor een veel lager bedrag dan gebruikelijk is, aangeboden.

De eigenaar maakte voor vrijdagavond 20 augustus een afspraak met de verkoper en lichtte de politie in. De afspraak vond rond 19.00 uur plaats op de Marnixstraat. Op het moment dat de verkoper contact legde met de rechtmatige eigenaar greep de politie in. De agenten wilde overgaan tot aanhouding, maar de verdachte zag kans gas te geven en te vluchten. Honderd meter verder sprong hij uit de auto en ging te voet verder. De wijk het Noorderkwartier in.

Terwijl de politie in de wijk zocht, ondersteunde een politiehelikopter vanuit de lucht. In een tuin aan de Herensingel is de verdachte nog door de bewoner weggestuurd. De verdachte is daarna niet meer gezien. Andere getuigen worden verzocht contact op te nemen met de politie op het nummer 0900-8844.

De auto is in beslag genomen. De technische recherche zal de auto onderzoeken op sporen. De politie zet het onderzoek voort.