KNHS

Dressuur EK Eventing junioren
20 augustus 2010
ekteamjunioren2010

Bad Segeberg/ Ermelo (KNHS) Van 18 tot en met 22 augustus worden in het Duitse Bad Segeberg de Europese kampioenschappen eventing voor junioren verreden. Nederland is er vertegenwoordigd met zes combinaties waarvan er vier deel uitmaken van het team. Stien Ullings, moeder van amazone Pien Ullings doet verslag van de belevenissen.
Op donderdag en vrijdag is de dressuur verreden en de Nederlandse combinaties hebben naar behoren gepresteerd.

Beste allemaal,
Dinsdag eindigde zoals de dag begon, met veel regen. Gelukkig kan de bodem het goed aan, je snapt niet waar het water blijft. Woensdagmorgen begon gelukkig met mooi weer. In de avond was het tijd voor de opening. De opening was een hele gezellige happening waarbij de Hollandse fans de sfeer mede maakten. Ieder land kwam om de beurt de tent binnen op een liedje uit het betreffende land. Voor het Nederlandse team was het hilarisch, er werd namelijk een Belgisch liedje gedraaid waardoor ze aan het end van alle landen nog eens hun entree moesten maken. Hierna was er voor alle aanwezigen een lekkere warme maaltijd, rijst met ragout. En de opening eindigde in een Oranje feestje met polonaise. Daarna was het nog heel lang gezellig in kamp Holland.....

Donderdag
Op donderdag begon het echt. Als eerste Nederlandse deelneemster kwam Nienke van Roekel met Bylbao aan de start. Nienke vormt nog maar kort een combinatie met dit paard en ze reed een hele goede proef en liet zien dat er al veel progressie is gemaakt. Ze eindigden met 55,80 pnt dat is een voorlopige 21e plaats. Tussendoor ging bondscoach Martin Lips met Jordy, Jeannette en Nienke de cross lopen en kregen Pien en Henrieke een dressuurtraining van Roelie Bril in de stromende regen. Hierna knapte het weer gelukkig op. Peter van Kemenade startte als 2e Nederlandse deelnemer met James Bond. Hij liep een hele fijne nette proef en staat met 51,90 pnt op een voorlopige 16e plaats, een persoonlijk record. Aan het einde van de middag kwam Jeannette Chardon met Vienna aan de start, Vienna is een paard met heel mooi front en een sympathieke uitstraling en ze liep heel erg fijn en Jeanette staat met 49,00 pnt op een voorlopige 13e plaats. Voor deze drie een heel mooi resultaat op de eerste dressuur dag! Hierna gingen Peter, Henrieke, Jeannette en Pien met Martin de cross lopen. De cross is erg dik, met veel combinaties. Scherprechters zullen o.a. zijn: hindernis 4a,b een steile heuvel met een vrij kale balk op maximum hoogte, na een afdaling gevolgd door een smalletje, hindernis 6a en b de schuine heggen die op 2 galopsprongen heel erg schuin op elkaar staan. Verder de 2 watercombinaties en de Sunken road 16 a,b,c,d en hindernis 18 a,b,c de serieuze Coffin, bijna op het eind met een scheve heg als uitsprong. De deelnemers kunnen hun borst nat maken en zullen er echt voor moeten gaan en de paarden moeten top fit zijn en heel goed willen aanpakken. Het schijnt zaterdag een stuk warmer te worden dan de afgelopen dagen.

Vrijdag
Op vrijdag kwamen Jordi, Pien en Henrieke aan de start. Jordi reed een nette proef en staat op een 47e plaats gedeeld met Nienke. Unforgettable liep tijdens het losrijden super en het beeld was heel mooi. In de proef viel hij in de middendraf helaas in galop en in de contra galop sprong hij achter een keer over en in twee passen weer terug. Verder zag het er erg goed uit en Pien staat halverwege op een 38e plaats waar dus meer in had gezeten. Henrieke kwam als laatste Nederlandse deelnemer aan de start en reed een super foutloze poref. Met een hele mooie 12e plaats als resultaat. Het weer is een stuk warmer geworden en morgen op de crossdag schijnt het helemaal warm weer te worden. Nu zijn alle deelnemers nog eens de cross aan het lopen en daarna gaan we met 40 man BBQen in kamp Holland. Morgen moet het gebeuren in de cross, we gaan er voor!
groeten uit Bad Segeberg,
Stien Ullings

Uitslag
De uitslag van de Nederlandse ruiters na de dressuur is als volgt: 12 Henrieke Boonzaajer Utoco B
29 Jeanette Chardon Vienna
35 Peter van Kemenade James Bond
38 Pien Ullings Unforgettable
47 Jordi Wilken Tenda
47 Nienke van Roekel - Bylbao

Het Nederlandse team staat op een voorlopige zesde plaats.