Koninklijk Horeca Nederland


Bekendmaking genomineerden van Noord-Holland voor de verkiezing van De Meest Markante Horecaondernemer

Persbericht 12 augustus 2010

Woerden, 12 augustus 2010 - Op 20 augustus wordt bekendgemaakt wie zich De Meest Markante Horecaondernemer 2010 van Noord-Holland mag noemen. Genomineerd zijn; Ab Hannema van de restaurants Vis Hoorn, Vincent Kroon van Wijnbar Viqh Haarlem en Dana Reek van Villa Westend Velserbroek. Tijdens de Provinciale Toerismedag wordt bekend gemaakt wie zich de Meest Markante Horeca-ondernemer van Noord-Holland mag noemen. Deze dag vindt dit jaar plaats tijdens Sail Amsterdam in het gebouw van de Kamer van Koophandel te Amsterdam.

De Meest Markante Horecaondernemer Deze drie horecaondernemers zijn markant omdat zij zich als ondernemers onderscheiden binnen de Noordhollandse horeca. Daarnaast zijn zij ook als persoon markant te noemen door hun benadering van de gasten, collega's en de samenleving. Zij worden o.a. beoordeeld op innovativiteit, professionaliteit, vakmanschap en gastheerschap.

De drie genomineerden zijn:

Ab Hannema van restaurant Vis Hoorn

Al 9 jaar is Ab Hannema eigenaar en chef-kok van De Hoornse Kogge. Nu trekt hij volop de aandacht met zijn restaurant Vis. Een restaurant met wereld allure! Een concept dat verrassend genoemd mag worden. Een restaurant voor een brede doelgroep. Bij de opbouw van de menukaart wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met Vis & Seizoen zonder concessies te doen aan kwaliteit. De inrichting van het restaurant is verrassend. Met een lichte serre, echte cheftable rondom de grote open keuken en een wat chiquer gedeelte achterin. Een prachtig aquarium en een herbarium voor de verse kreeft complementeren het geheel.

Vincent Kroon van Wijnbar Viqh Haarlem

Kroon is creatief en innovatief met zijn onderneming bezig, hierdoor heeft hij met Wijnbar Viqh een uniek en vooruitstrevend concept neergezet op wijngebied. Via het kassasysteem kan men achterhalen wat de gasten de vorige keer gedronken hebben. De persoonlijke benadering van de gasten, de vak(wijn)kennis van Kroon en zijn medewerkers en het ruime assortiment maken Viqh een markante Wijnbar in Haarlem. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat hoog in het Vaandel van Kroon. Sinds kort heeft Kroon naast ook nog een wijnwinkel. Omdat het bij Viqh allemaal draait om wijn staat er geen bierpomp in dit markante horecabedrijf. Een ander opvallend detail is dat in het pand van Viqh vroeger de beroemde kunstschilder Frans Hals heeft gewoond. De wijnbar is ingedeeld in 3 sferen, een goudkleurig champagnegedeelte, een rode (wijn) loungedeel en een witte (wijn) vide.

Dana Reek van Villa Westend te Velserbroek

Villa Westend is een trendy horecabedrijf aan de Westbroekplas in Spaarnewoude met een restaurant en een aantrekkelijk privestrand. Bij het bedrijf worden ook regelmatig evenementen georganiseerd Villa Westend biedt meer dan gemiddelde gastvrijheid. Dit is één van de prioriteiten van Dana Reek en haar team. De positieve en enthousiaste werkhouding van het gehele team wordt door de gasten zeer gewaardeerd. Ouderwetse gastvrijheid in een modern eigentijds bedrijf, een unieke combinatie! De no nonsens instelling waarbij zij risico en vernieuwing als uitdaging en kansen beleeft, maken van Dana Reek een markante horecaondernemer. De menukaart biedt voor elk wat wils en de kwaliteit van de gerechten is verrassend goed.

De winnaar mag zich een jaar lang de Meest Markante Horecaondernemer van Noord-Holland noemen. Hij of zij doet mee aan de landelijke verkiezing van Koninklijke Horeca Nederland. De landelijke winnaar wordt in 2011 tijdens de Horecava in Amsterdam bekend gemaakt.