Ingezonden persberichtHilversum, 16-03-2010

Prinsengrachtconcert 2010 met pianist jean-yves thibaudet

De Franse pianist Jean-Yves Thibaudet is dit jaar de grote solist op het 29ste Prinsengrachtconcert. De AVRO zendt dit klassieke concert rechtstreeks uit op zaterdagavond 21 augustus. Het wereldberoemde openlucht-event - dat vorig jaar werd uitgeroepen tot het beste stadspromotie-evenement Cultuur - vindt ook nu weer plaats op de ponton voor Hotel Pulitzer in Amsterdam. Thibaudet verheugt zich zeer op het Prinsengrachtconcert. ,,Ik ken de grote reputatie van het Prinsengrachtconcert en weet van de uitzonderlijke sfeer. Het lijkt me geweldig om daar te kunnen optreden.''

Jean-Yves Thibaudet is een wereldberoemd en veelzijdig pianist die over de hele wereld optredens verzorgt. Naast Europa heeft hij ook in Amerika en vooral ook in Australië een grote schare fans. Hij speelde met grote orkesten en dirigenten en werkt samen met vocalisten als Renée Fleming en Cecilia Bartoli.

Kenmerkend voor de vermaarde pianist is dat hij ook buiten de paden van de klassieke muziek treedt. Zo maakte hij cd's met muziek van Bill Evans en Duke Ellington en trad hij op met onder meer Billy Joel. Ook werkte hij mee aan soundtracks van films als Pride and Prejudice.

Op zaterdagmiddag 21 augustus vindt traditiegetrouw ook het Kinderprinsengrachtconcert plaats. Daarbij soleert jong talent met het Jeugd Orkest Nederland en treedt de band van Edwin Schimscheimer op met populaire artiesten.

---