Gemeente Lelystad

Jubileumprogramma Uitgast verrassend en veelzijdig

Dinsdag 27 juli 2010

In het weekend van 21 en 22 augustus vindt alweer de tiende editie van het Uitgast-festival plaats in Natuurpark Lelystad. Het beloven twee prachtige dagen te worden vol hoogwaardige klassieke muziek door gerenommeerde solisten en ensembles.

Openingsavond

Het jubilerende Harmonieorkest Lelystad opent het festival zaterdagavond 21 augustus op feestelijke wijze. Het orkest, dat veertig jaar bestaat, heeft zich ontwikkeld tot een symfonisch blaasorkest met een breed repertoire. Verder treedt artistiek leider en pianist Hans Eijsackers op met Ballades van Chopin. Ook Magic Flute is te horen, evenals Merel Koman (Jazz) en ten slotte Tango Rosa Rio met Argentijnse tangomuziek.

Programma zondag

Op zondag 22 augustus zijn vele optredens, verdeeld over het prachtige terrein van het natuurpark. Op diverse podia treden artiesten en ensembles op, zoals het Combattimento Consort Amsterdam dat stukken van Bach ten gehore brengt.

In het paviljoen De Waterlely vinden optredens plaats van onder andere het Apollo Ensemble. Dit inmiddels internationaal doorgebroken ensemble musiceert in diverse bezettingen, van kleine trio- tot orkestbezetting. Zij brengen stukken van onder andere Bach, Vivaldi en Fasch ten gehore.

Het zang/pianoduo Iris Hond en Maria Fiselier speelt op dit podium onder andere liederen van Liszt. Het Uitgast Strijkkwartet, een speciaal voor Uitgast samengesteld ensemble, speelt Beethovens eerste en laatste strijkkwartet.

Naast klassieke stukken zijn er uitstapjes naar elektronische jazzmuziek, gespeeld door Rebelectric, en Argentijnse tangomuziek, gespeeld door Tango Rosa Rio.

Op het water

De boot vaart ook dit jaar weer met optredens van onder andere Mirjam Rietberg (harp) en Hans van Gelderen (gitaar). Deze intieme concertjes midden op het water behoren voor velen tot de hoogtepunten van het festival.

Kinderprogramma

Voor kinderen is er op zondag een speciaal programma samengesteld. Zij kunnen genieten van kinderpopster Dirk Scheele en de Liedjesband op het hoofdpodium. Voor de allerkleinsten is er aansluitend de Zingende Harp in paviljoen De Waterlely. Verder zijn er diverse workshops die verzorgd worden door Anumadutchi, De Kubus en Diet Groothuis.

Meer informatie

Het programma duurt zaterdag 21 augustus van 19.30 tot 23.00 uur en zondag 22 augustus van 10.30 tot 18.00 uur. Bij en in Natuurpark Lelystad (Vlotgrasweg 11) zijn parkeermogelijkheden en voorzieningen voor mindervaliden. De entree is gratis, een programmaboekje kost 2 euro.

Kijk voor het volledige programma op de website van Uitgast. Daar is ook de mogelijkheid om in te tekenen op de nieuwsbrief of u aan te melden als begunstiger.