Gemeente De Wolden





Zuidwolde, 3 augustus 2010






De Wolden neemt verkeersmaatregelen tijdens Oldtimerdag


De gemeente De Wolden treft extra verkeersmaatregelen tijdens de Oldtimerdag op zaterdag 21 augustus. De maatregelen bestaan uit het plaatsen van omleidingsborden en het aanpassen van de doorsteek tussen het Boerpad en de Meerkoetlaan.

Tijdens de Oldtimerdag wordt Dijkhuizen in Ruinerwold afgesloten. Op verschillende plaatsen worden de weggebruikers via omleidingsborden ontmoedigd om via Ruinerwold te reizen. Het verkeer ter plaatse kan gebruik maken van de nieuwe doorsteek. Het bestaande voet- en fietspad is verzwaard en verbreed, waardoor het toegankelijk is voor het overige verkeer. Normaliter staan er fietssluizen, zodat het pad alleen gebruikt kan worden door fietsers en voetgangers.

Met deze doorsteek komt de gemeente ook tegemoet aan het verzoek van Dorpsbelangen en ondernemers in Ruinerwold. Door het weghalen van de fietssluizen kan de doorsteek ook bij calamiteiten en andere evenementen opengesteld worden.

Wethouder openbare werken, Henk Lammers: "De verkeersmaatregelen zijn belangrijk om zo'n grootschalig evenement goed te laten verlopen. We wensen deelnemers, bezoekers en de organisatie een goede Oldtimerdag toe".