Sail 2010


Welke school haalt op SAIL de finish?

17 augustus 2010

Zaterdag 21 augustus vanaf 10.30 uur zal Tim Haars (New Kids on the Block) iedereen welkom heten om getuige te zijn van de spannende roeiwedstrijd tussen 10 VMBO scholen en hun 12 zelfgemaakte roei- en zeilboten (Lelievlet). Rond 11.00 uur wordt het startschot afgevuurd!

Het korte rechte parcours van circa 200 meter in het SAILSation-gebied van SAIL 2010, aan de Surinamekade boven het Java Eiland, zal voor de fanatieke VMBO scholieren een zeer spannende uitdaging worden. Niet alleen omdat de scholieren deze vlet zelf hebben gebouwd, willen zij graag winnen, maar ook omdat zij de naam van hun school en sponsor willen verdedigen. De winnaars krijgen uit handen van onder andere de commissaris van de Koningin van Noord-Holland, Johan Remkes, een mooie prijs overhandigd. De gedeputeerde Zorg en Welzijn van de Provincie Noord-Holland, Rob Meerhof, verantwoordelijk voor het arbeidsmarkt- en onderwijsbeleid van de provincie, zal het startschot voor de wedstrijd geven.

Het project is bedoeld om de scholieren enthousiast te maken voor de maritieme sector. De bouw van een lelievlet is een technisch moeilijke opdracht waarmee ze hun technische vaardigheden goed kunnen laten zien.

Amports organiseert het vlettenproject in opdracht van Stichting Nederland Maritiem Land (NML) en de provincie Noord-Holland. Ook Scouting Nederland is actief bij het vlettenproject betrokken. > Publieksinformatie: 0900 - 7245200 (5 ct. per min.)