Gemeente Kampen

Opening opgeknapte speelplaats De Bongerd

18-08-2010

Op zaterdag 21 augustus neemt wijkwethouder binnenstad Pieter Treep samen met kinderen en bewoners uit de buurt de opnieuw ingerichte speelplek aan De Bongerd officieel in gebruik. Hij doet dat om 13.00 uur door samen met kinderen en graffitikunstenaar Erik Leif Andreassen een nieuwe beschildering te maken op de muur bij de parkeerplaats. Deze speelplek is bestemd voor kinderen in de leeftijd tot acht jaar uit dit deel van de binnenstad. Vorig jaar is de speelplek helemaal opgeknapt met nieuwe speeltoestellen, banken en afvalbak op een ondergrond van rubberen tegels. Verder heeft de speelplek een veilige afscheiding met toegangspoorten gekregen. Ook zijn er drie nieuwe bomen in een ruime groeiplaats aangeplant. De totale investering van dit project was zo'n EUR 65.000.

De speelplek aan De Bongerd had als enige in Kampen een muurschildering met stripfiguren. Deze was hier in de jaren '90 aangebracht door studenten van de Kunstacademie die toen nog in Kampen gevestigd was. Doordat de muurschildering in de loop van tijd behoorlijk afgebrokkeld was, is in juni 2010 een nieuwe eigentijdse muurschildering aangebracht door graffitikunstenaar Erik Leif Andreassen. De nieuwe muurschildering heeft als thema "MICKEY" gekregen.

Op zaterdag 21 augustus wordt de herinrichting van de speelplek met wijkwethouder Pieter Treep afgerond met de beschildering van een `doelschot'. Hiervoor is een financiële bijdrage van de supermarkt Albert Heijn beschikbaar gesteld.

Gemeente Kampen | Burgemeester Berghuisplein 1 | 8261 DD | info@kampen.nl | www.kampen.nl |