Landschap Noord-Holland

Persbericht

Heiloo, 10 augustus 2010

Speuren naar wild in het landgoed Leyduin
Bezorg uw kinderen een leuke avond in de natuur

Met de boswachter op zoek naar wild in de natuur. Dat kan op zaterdagavond 21 augustus van 19.00 - 20.30 uur met Jeroen Engelhart van Landschap Noord-Holland op landgoed Leyduin. We speuren naar reeën die nu met jongen lopen. Maar op deze avond is er ook een goede kans andere dieren te zien.

Het is een vertederend gezicht; jonge reeën die met hun moeder rondtrekken. De jongste zijn een paar weken geleden geboren en de oudste een paar maanden oud. Op het landgoed lopen ook een paar damherten rond. Ze hebben hun gewei afgeworpen en het nieuwe is alweer goed zichtbaar. De bast die het omhult vegen ze af aan jonge takken in het bos. Dat is op sommige plaatsen mooi te zien aan de bomen. We gaan ook op zoek naar eekhoorns en misschien komen we sporen van de vos tegen. Als je er met de boswachter op uit trekt zie je altijd wat.

Zin om mee te gaan? Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel.088-0064455. De kosten bedragen ¤ 6,50, Beschermers van Landschap Noord-Holland betalen ¤ 3,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 2,50. We verzamelen op het parkeerterrein van Leyduin aan de Manpadslaan 1 op de grens van Heemstede en Vogelenzang. Het ligt 2 km ten zuiden van NS station Heemstede/Aerdenhout, aan de westzijde van de Leidsevaart. Wij raden u af uw navigatiesysteem te gebruiken. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl De reeën op Leyduin hebben inmiddels allemaal jongen. Foto Jeroen Engelhart
Noot voor redacties



Landschap Noord-Holland