Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
11 augustus 2010, Utrecht

Voices off the wall: schilderijen en gedichten in gesprek Op zaterdagmiddag 21 augustus opent in het Louis Hartlooper Complex in Utrecht de expositie Voices off the Wall, een samenwerking tussen dichter Alexis de Roode en kunstschilder Orlando Willems. Schilderijen en gedichten gaan in gesprek met elkaar en met de toeschouwer. De vernissage krijgt de vorm van een talkshow, waarbij o.a. auteur Eva Maria Staal zal voorlezen.

Over de expo
Dichter Alexis de Roode en kunstschilder Orlando Willems kennen elkaar al sinds hun kindertijd en vormden als 12-jarigen het theaterduo De Knetters waarmee ze door heel Nederland optraden. De kunst brengt hen nu weer bijeen. Alexis de Roode heeft zijn favoriete olieverfschilderijen en aquarellen gekozen uit het oeuvre van Orlando Willems en daar gedichten bij gemaakt. De schilderijen en gedichten hangen in het café-restaurant van het Louis Hartlooper Complex aan een dertien meter brede en vier meter hoge wand. De expo is te bezichtigen tot 16 september.

Over de kunstenaars
Alexis de Roode debuteerde in 2005 met de dichtbundel Geef mij een wonder, die werd genomineerd voor de C. Buddingh'-prijs. Zijn tweede bundel Stad en Land (2008) werd genomineerd voor de J.C. Bloem Poëzieprijs. Op 31 oktober verschijnt zijn derde bundel Gratis tijd voor iedereen. Orlando Willems is verkopend kunstenaar sinds ca 2001. Met o.a. de succesvolle expositie "Alles beweegt, alles vliegt" verwierf Orlando Willems bekendheid in de omgeving van Nijmegen en Eindhoven, nu exposeert hij voor het eerst in de Randstad.

Programma vernissage
Iedereen is van harte welkom bij de opening van Voices off the wall op zaterdagmiddag 21 augustus, vanaf 14.00 uur. De vernissage krijgt de vorm van een korte talkshow met interview, muziek en voordracht. Eva Maria Staal, de bekroonde auteur van Probeer het mortuarium en dichter Alexis de Roode zullen uit eigen werk voordragen. Schrijfster Christie Hofmeester interviewt schilder Orlando Willems. Singer-songwriter Jascha van Roij brengt enkele van zijn mooiste songs. Aanvang programma 14.30 uur.

Locatie: Louis Hartlooper Complex, café, Tolsteegbrug 1, 3511 ZN, Utrecht. Opening: zaterdag 21 augustus, deur open 14 uur, aanvang 14.30 uur. Duur expo: 21 augustus tot 16 september.
Website: www.alexisderoode.nl

EINDE PERSBERICHT