Rode Kruis Vlaanderen

Pakistanen komen zaterdag in Leuven op straat voor inzamelactie

Registratieplatform voor acties voor Pakistan : www.helppakistan.be.

Oproep Rode Kruis : 53 miljoen euro nodig voor de komende maanden

Zaterdag zullen studenten van Pakistaanse afkomst vanaf 11 uur een geldinzamelactie houden in de Bondgenotenlaan te Leuven. Wie hun voorbeeld wil volgen of een andere actie op touw wil zetten ten voordele van de slachtoffers van de overstromingen in Pakistan, kan terecht op âwww.helppakistan.beâ.

Initiatiefnemer van het webplatform is Rode Kruis-Vlaanderen, dat iedereen oproept om acties voor de slachtoffers van de overstroming te organiseren en deze te registreren op de website. De website biedt een zeer zichtbaar platform voor de acties waardoor ze ook beter bekend kunnen worden bij het grote publiek en bijgevolg op meer steun kunnen rekenen.

Met de ingezamelde gelden zal het Rode Kruis de hulpoperaties op het terrein maximaal kunnen ondersteunen.

Enkele voorbeelden van inzamelacties in Vlaanderen De eerste actie vindt nu zaterdag, 21 augustus, plaats in Leuven. Vanaf 11 uur âs ochtends zullen Pakistaanse studenten er geld inzamelen in de Bondgenotenlaan (of in het station indien het zou regenen). Zij zullen er ook fotoâs tonen die de ernst van de situatie moeten duidelijk maken en gaan naast de inzamelactie ook Pakistaanse spulletjes verkopen en enkele typische gerechten.

De actie wordt op zondag 28 augustus herhaald in Brussel.

Een volledig ander type actie : 10 Gentse snowboard-ambassadrices zullen zich op 4 en 5 september 24-uur lang laten opsluiten in de skipiste Ice Mountain in Komen en zich daarvoor laten sponsoren.

Hopelijk volgen er nog heel veel andere actiesâ¦

Grote nood : budget x4 !
Het Internationale Rode Kruis kondigt aan om vier maal meer budget nodig en lanceert op oproep om 53 miljoen euro in te zamelen zodat de eerstkomende maanden noodhulp kan worden geboden aan niet minder dan 900.000 slachtoffers van de overstroming. In nauwe samenwerking met 130.000 Pakistaanse vrijwilligers van de Rode Halve Maan zullen deze 900.000 getroffen Pakistanen dan hulp krijgen in de vorm van tenten, medische zorg, zuiver drinkwater, sanitair en de verbetering van leefomstandigheden.

âDe wereld kan de crisis in Pakistan niet negerenâ, aldus Bekele Geleta, Secretaris Generaal van de Internationale Federatie van het Rode Kruis. âDit is een van de ergste rampen die ik ooit heb gezien. Miljoenen mensen hebben hulp nodig, we zullen met zân allen moeten samenwerken om deze uitdaging aan te gaanâ.

Het Rode Kruis roept de Vlaamse bevolking op tot steun De omvang van de ramp vereist op korte en lange termijn bijzonder grote inspanningen qua noodhulp en heropbouw. Er komen echter onvoldoende giften binnen om de Pakistaanse bevolking en de noodhulpoperaties voldoende te kunnen ondersteunen. Daarom roept het Rode Kruis de Vlaamse bevolking op om zich solidair te tonen met de slachtoffers en om een gift te doen op het rekening nummer 000-0006566-67 met melding âPakistanâ. Men kan nu dus ook een actie organiseren en zich registreren op www.helppakistan.be

Mechelen, 20 augustus 2010

(c) 2010 - Rode Kruis-Vlaanderen, Motstraat 40, 2800 Mechelen - tel. 015 44 33 22 - fax 015 44 33 11 - info@rodekruis.be - disclaimer - bankrek. 096-0000096-20