Gemeente Den Haag

Streetballkampioenschap op Spuiplein


* Laatste wijziging: 20 augustus 2010

Op 21 en 22 augustus is het Spuiplein in Den Haag het centrum van basketball in Nederland. In dat weekend wordt het Nederlands kampioenschap Streetball gehouden. De toegang is gratis.

Het Nederlands kampioenschap is de climax van de Streetball Masters Tour 2010. De organisatie is in handen van streetballvereniging ST4R en de Nederlandse Basketball Bond (NBB).

Streetballfeest

De Streetball Masters Tour loopt van 22 mei tot en met 22 augustus 2010. De tour bestaat uit 6 voorrondes die door het hele land worden gehouden. De voorrondes worden afgesloten met een finale. De finale wordt in Den Haag georganiseerd. Naar verwachting zijn er ruim 100 deelnemende teams, verdeeld over twee dagen. Het Spuiplein wordt dit weekend omgetoverd tot één groot streetballfeest.

Straatbasketballvereniging ST4R

De organisatie in Den Haag is in handen van streetballvereniging ST4R en de Nederlandse Basketbal Bond (NBB). ST4R is de eerste streetballvereniging van Nederland en richt zich met name op straatbasketball en schoolbasketball. ST4R heeft in 2004, 2006 en 2007 al succesvolle landelijke streetballtoernooien op het Spuiplein georganiseerd, maar nog nooit van dit formaat.

Spektakel op het Spuiplein

Streetball Masters Den Haag wordt een waar spektakel. Er zijn meer wedstrijden en prijzen dan iedere andere voorronde uit de tour. Verder zijn er de hele dag DJ's, diverse optredens en shows. Niemand hoeft zich te vervelen. Het evenement is gratis toegankelijk. De winnaars van 21 augustus spelen op zondag 22 augustus mee in de grote finale. Zij maken kans om Nederlands kampioen Streetball 2010 te worden.

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op www.st4r.nl of www.streetballmasters.nl. Streetballmasters 2009, bron: NBB
Streetballmasters 2009, bron: NBB